Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı DevletBahçeli, koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında, 6 yıl üzerine ilk kez önceki gün bir araya geldi. Bahçeli, 5 kişilik heyetle kendisini ziyaret eden Davutoğlu’na“hükümete girmeme noktasındaki tutumlarının devam ettiğini” söyledi. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu da Bahçeli’nin kararını duyurduktan sonra,“Temasların sürmesi ve ihtiyaç duyulması halinde yeniden bir araya gelmemiz konusunda mutabık kaldık” açıklamasını yaptı.

 Bahçeli, seçimin de bir çare olabileceğini kaydetti. Davutoğlu’nun “Tekrar görüşmek istesek randevu verir misiniz?” diye sorması üzerine Bahçeli’nin “Neden olmasın?”dediği belirtildi. Ancak Davutoğlu’nun “heyetler arası istikşafi görüşmelere geçilip geçilemeyeceği” sorusuna karşılık Bahçeli, “bu tür görüşmelere gerek olmadığını”ifade etti.

İKİLİ ARASINDA 'FİS' DİYALOĞU

Davutoğlu ile Bahçeli arasında çözüm süreci konusunda da şu diyaloğun yaşandığı öğrenildi:

BAHÇELi: Çözüm süreci, tam olarak ne olduğu belli olmayan, hedefi ortaya konulmayan bir proje. PKK’nın kuruluşunda Fis Köyü’nde aldığı bağımsız büyük Kürdistan kararı unutulmamalı. Bu hedef hâlâ geçerlidir. Çözüm sürecinin arkasında da bu hedef göz ardı edilemez. PKK bu kararından vazgeçmedi. İster “Çözüm süreci”, ister “Milli birlik ve kardeşlik projesi” deyin, Fis kararı görmezden gelinerek süreç yürütülemez.

DAVUTOĞLU: Biz buna “Milli birlik ve kardeşlik projesi” diyoruz. Bu süreçte de atılan çok önemli demokratik adımlar var. Dilerseniz size bu konuda ayrıntılı bilgi de sunabiliriz.

BAHÇELi: Siz misafirsiniz, biz de ev sahibi. Bu konuda bizim düşüncelerimiz bellidir. Başka bir şey söylemeye gerek yok.