Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Atatürk Kapalı SporSalonu'ndaki 175 eserinin açılışını yapıyor...

TARİHİ BİR GÜN

Bugün tarihi bir gün olduğunu ve 81 vilayet, 7 bölge için bir milat olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu,''Muhteşem eserler kazandırıyoruz. Anadolu'nun bereketli topraklarını birer birer zenginliğe dönüştürüyoruz. Su gibi aziz olmak için suyun kıymetini bilmek lazım. Bugün devam ettirdiğimi gelenek Istıranca Barajı ile başladı. Toplu açılış geleneğini biz başlattık.'' dedi.

3,5 MİLYAR AĞAÇ DİKİLDİ

''Gururla ifade ediyorum ki en çevreci hükümet bizim hükümetlerimizdir.'' diyen Davutoğlu, ''AK Parti iktidarları döneminde 3,5 milyar ağaç fidanı dikilmiştir. Milyon değil, milyar. Dünyadaki her insan için bir ağaç fidanı dikilecek.'' diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
Mekana, çevreye saygısı olmayanın insana saygısı olmaz. Bu ülkenin her bir dağındaki her bir ağacın bekçisiyiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız tüm insanlığı kapsayan bir anlayıştır. Şehirlerimizi bu anlayışla inşa eder, dağlarımızı bu anlayışla mahmur ederiz.
 
Türkiye yarı kurak iklim alanında olması rağmen Türkiye'yi tarım ürünlerinde dünyada 7. sıraya yükselttik. Bu yükselişte birinci hisse sulama tesisleri, barajlardadır. Bu ülkeye kazandırılan her tesis bizlere heyecan veriyor. 
 
Bunlar geleceğinin işaret fişeği olan tesislerdir. Türkiye kalkıyor, büyüyor. 
 
1 Kasım seçimleri öncesi milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda vaadettilerimiz tüm vaatleri paylaştık. Gelir getirici ormanlar ikdas ediyoruz. Meyve ağaçları devlet eliyle dikilecek ve ürünü vatandaşlarımızın olacak. Kimseye haksızlık edilmeyecek ve bütün ülkemize yayılacak. 
 
AK Parti tutamayacağı sözü vermez, söz verince de mutlaka tutar. Eylem planını açıkladıktan sonra bir haftada yaptıklarımızı hatırlattık. 
 
Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra işe koyulduk. 1 haftalık, 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık vaatlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Seçim öncesi söz verip, sözlerini unutanlardan olmayacağız. 
 
Mesele millete, Türkiye'ye hizmetse biz kalıcı, geçici dönem diye ayrım yapmadan elimizi taşın altına soktuk. Ekonomiden güzel haberler alıyoruz, mutlu oluyoruz. 2002 yılında yüzde 10,8 olan açığı yüzde 1 seviyesine gerilettik. 2015 yılında beklentilerin üzerinde seyreden ekonomimiz dünyada en yüksek büyümelerden birini gerçekleştirdi. AK Parti kadroları iki seçim arasında işdünyası ve millete güven verebilmiştir. 2016 yılının çok daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz. 
 
Bir ülkede geleceğe yönelik yatırımların gerçekleşmesi için siyasi istikrarın sağlanması gerek. 175 tesisin illerimize, vatandaşlarımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
 
Burada bir hususa dikat çekmek istiyorum. Açılışını yaptığımız tesisler 5 ile 7 yıl arasında kendisini finanse edecek. Her biri insanlarımızın derdine derman olacak. Bereketli projeler. 
 
Ülkemizin her bir köşesine hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bu ülkenin geleceği için daha nice projeler hayata geçireceğiz. 
 
Son 13 yılda 284 baraj inşa ederek kırılması zor bir rekora imza attık.