Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;


Erdoğan sözlerine Necip Fazıl'ın Canım İstanbul şiirinin dizeleriyle başladı.

Bugün burada teröre karşı tek bir ses olarak bir araya gelen İstanbul sizi tüm kalbimle selamlıyorum.

"ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN"
Terörle mücadelede görev alan tüm güvenlik güçlerimize ve kamu görevlilerine milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Terör örgütlerinin baskılarına tehditlerine rağmen vatanımızın bütünlüğü için sabır eden tüm kardeşlerime 'Allah sizlerden razı olsun' diyorum. .

Ebedi vatanımızı ve kardeşliğimizi fitne ile bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada veriyoruz. Şu anki birliğiniz beraberliğiniz daim olsun.

(Meydanda işte ordu işte komutan sloganları)

"BU İŞLER 'SAZLA CAZLA OLMAZ"
İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Bizim ilkemiz bu. Çıkmış birisi ne diyor bayrağa saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı. Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Zorla kongrenizde bayrağımızı astınız zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Bu işler sazla cazla olmaz.

"MİLLETLE BAĞI KALMAMIŞ BİR MANKURTTUR"

Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. İhtiyaç çıktığı zaman can vermeyi cana minnet sayarak vazifemize koşarız.  Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o millidir, yerlidir, Türkiye'lidir. Kim ki yan gözle bakıyorsa işte o bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan bir mankurttur.  Açık söylüyorum bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt'te onlar vardı. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda onlar vardı. Zaman değişti isimler değişti ama amaçları değişmedi.

KÜRT'ÜN BEKLENTİSİ VAR DA TÜRK'ÜN LAZ'IN YOK MU

"Bizim mücadelemiz etnik bir gruba değil terör örgütünedir. Kürt'ün beklentileri var da Türk'ün, Laz'ın, Çerkes'in yok mu? Artık Türkiye'de Kürt sorunu yoktur diyecek noktaya geldik, şu anki sorun sadece terör sorunudur. Teröre ve teröriste karşı en küçük birmüsamaha göstermeyeceğiz. Dağ taş demeden inlerine kadar gireceğiz."

"CİCİ ÇOCUK SEN KİMİ KANDIRIYORSUN"

1 Kasım geliyor. Sizlerden 1 Kasım için tarihi bir karar bekliyorum. 7 Haziran'da gittiler muhtarları tehdit ettiler. Geçenlerde Güneydoğu ve Doğu illerimizdeki muhtarları davet ettik. 90 tanesi tehdit altında oldukları için gelemediler. Cici çocuk sen kimi aldatıyorsun ya. Kimi kandırıyorsun televizyon ekranlarında. Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar. Millet 1 kasımda bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır. Kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız ve anlatacağız.

"550 YERLİ VE MİLLİ VEKİL..."

1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun fark etmez; 550 tane kalbi, bedeni millet için çalışacak yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?

Bizi başka türlü yenemeyeceklerini bilenler yine fitne tuzağını devreye sokmaya çalışıyor. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin İnşAllah.