Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesindeki bisiklet dağıtım töreninde, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu projenin toplum açısından önemli bir proje olduğu belirtti.

İnsanların daha rahat bisiklet kullanabileceği yolların yaygınlaştırılması gerektiğine dikkati çeken Zorluoğlu, bu yönde ilgili kurumların gereken çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

İlk etapta 200 bisikletin dağıtıldığını kaydeden Zoroğlu, şöyle dedi:

"Bu bisikletlerin 50'sini üniversitedeki gençlere, 150 tanesini de milli eğitime bağlı okullarımızdaki çocuklarımıza bugün itibariyle vermiş bulunacağız. Önümüzdeki dönemlerde belediyelerimiz ve valiliklerimiz tarafından da vatandaşlarımıza bisiklet dağıtımı gerçekleştirilecek."

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise sağlıksız beslenme ve hareketsiz bir yaşamın sonucu olarak ortaya çıkan obezitenin dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini vurgulayarak, fiziksel aktivitenin arttırılmasına yönelik başlatılan projeyi önemsediklerini dile getirdi.

Demirdağ, projeye destek amacıyla kampüs alanındaki bisiklet yollarını genişletmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.