Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler ilme ve ilim erbabına büyük kıymet veren bir kültürün medeniyetin mensubuyuz. 2023 için kendimize bilim ve teknoloji alanında önemli hedefler belirledik" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:
Amacımız orta yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatımız içindeki payını iki katına çıkarmaktır. İnşallah önümüzdeki dönemde bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarımızı daha da ilerleteceğimize inanıyorum.
Bizler bir tüfek bile üretemiyorduk Şimdi hamdolsun! Biz burada önemli bir şeyi başardık. Artık Türkiye İnsansız Hava Aracını mühimmatlı bir şekilde üretmeye başladık.
SAĞOLSUN BU KOMŞULAR BİZİ MAL SAHİBİ YAPTI!
Eskiden ABD'den İHA alırken hep bir sorun yaşadık. Yahu biz stratejik ortak değilmiyiz. Sağolsun bu komşular bizi mal sahibi yaptı.
Küresel ve bölgesel düzeyde yaşan bu sorunların ekonomik sıkıntılara yol açtığı bir dönemden geçiyoruz.
MÜLTECİ SORUNU VE TERÖR ÖRGÜTLERİ
Mülteci sorununun yükü birkaç ülkenin sırtına yüklenmiş durumda. Bunlar söz verir ama yerine getirmezler. Verseler de vermeseler de biz bombalardan kaçan insanlara vicdani görevimizi yapacağız.
Aynı kayıtsızlık aynı ikircikli tavır terör örgütleriyle mücadelede de geçerli. 15 Temmuz milletimiz sayesinde başarısızlığa uğratılmıştır! Milletimle gurur duyuyorum. Bu millet aziz millet ama bu teröristler zannediyorlardı ki F-16'ları sadece F-16'lar durdurur. Öyle zannediyorlardı. Ama insanın büyük bir güç olduğunu Allah'ın yer yüzündeki halifesi olduğunu bilmiyorlardı.
85 KOLİ DOSYA GÖNDERDİK
Bu örgüt bulunduğu her ülke için tehdittir. Ama hala bunun farkında olmayanlar var. Başta ABD... Mahkemeler karar verecekmiş. 85 koli dosya gönderdik. Onlar bizden terörist istediğinde biz hemen paketleyip gönderiyoruz. Ama biz aynı karşılığı kendilerinden göremedik.
Önce biz büyükelçilerimiz ve bizzat kendimiz telefonlarla görüşmek suretiyle sizlerle paylaşıyoruz ama bir teröristi hala 17 yıldır orada saltanat sürüyor. Biz konuşulması gereken neyse konuşuruz. Ya olduğun gibi görüneceksin ya da göründüğün gibi olacaksın.
BAŞ DÖNDÜRÜCÜ GELİŞMELER YAŞADIK
Son çeyrek asırda dünyamız iletişim alanında baş döndürücü gelişmelere sahne oldu. Bu teknolojiler artık hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Bu gelişmeler sayesinde kıtalar halindeki mesafeler kalktı.
ADALET VARSA DEVLET VARDIR
BM Genel Kurulu'nda 175 tane ülke var. Sadece geçici üyeler değişiyor. Onların bir insiyatifi yok. BM malesef adalet tesis etmiyor. Şimdi Japonya, Hindistan, Almanya daimi üyelerden biri olmak istiyor. Bende diyorum ki 20 üye mi? Hepsi daimi üye olsun. Geçici üye diye bir mekanizma kalmasın. Ama bütün ülkelere sıra gelsin.
1 milyar 700 milyon müslümanı temsil eden müslüman bir ülke yok. Afganistan'da Mısır'da Libya'da Tunus'ta neden bir çözüme gidilemiyor. Çünkü adalet yok! Adalet mülkün esasıdır. Adalet varsa devlet vardır. Bu sürdürülemez. Dünyamızın geleceği bakımından acil bir adım olan bu gelişme için destek bekliyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye ince mesaj