Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya-İstanbul hızlı tren hattı açılışında halka hitap etti. Erdoğan konuşmasına Pakistan halkına başsağlığı dileyerek başladı.

BU ÜLKE BÜYÜK AÇILAR ÇEKTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülke yakın tarihinde çok büyük acılar çekti çok büyük sorunlar yaşadı. Bu ülkede ağır sonları derin sorunları yaşamak zorunda bırakıldık. Batıda yaşanan kalkınmayı sadece seyretmek zorunda kaldık. Ulaştırmada o dar yollarda büyük sıkıntılar çektik, Eğitimde ve sağlıkta insanımız insan yerine konamadı. O SSK'nın malum genel müdürlerinin olduğu yılları düşünüyorum. Ben sağlam girip de hasta çıkılan hastaneleri biliyorum. Hızlı trenleri sadece televizyonda görebiliyorduk. Biz insanın insan olarak yaşadığı görüntüleri sadece uzaklarda görebiliyorduk."

12 YIL BOYUNCA NE YAPTIYSAK MİLLETİMİZ İÇİN YAPTIK

"Bu kötü gidişata dur diyecek siyasete önünü kestiler, partiler kapatılıyor darbeler yapılıyordu. Biz milletimize hizmet etme aşkımızı kaybetmedik. Onların bir hesabı varsa Allah'ında bir hesabı vardır, Milletin de bir hesabı vardır. Darbeler planladılar geçit vermedik.Tuzaklar kurduklar, biz o tuzaklara düşmedik. 12 yılda Türkiye'ye çok büyük değişim yaşattık."

KARANLIKTAN BESLENENLER RAHATSIZ OLDU

Erdoğan yıllarca bu ülkede karanlıktan beslenenlerin bugün yapılanlarla Türkiye'nin kalkınmasıyla rahatsızlık duyduğunu söyleyerek "Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemez. Bizim 12 yıl boyunca attığımız adımlar bazılarını çok rahatsız etti. Bu ülkenin yolsuzluğundan yoksulluğundan beslenenler rahatsız oldular. Eski Türkiye'ye istediği gibi istikamet çizenler mazlumların ses olmamızdan rahatsız oldular. Bu dünyada, bu denklemde biz de varız dedik. Türkiye'ye istikamet vermekten vazgeçeceksiniz dedik onlar bunlardan rahatsız oldular.  Filistin dememizden Suriye dememizden Mısır'da darbeye karşı çıkmamızdan rahatsız oldular." dedi.

ASIL YÜZLERİNİ DAHA İYİ GÖRDÜK

"Yargı medya emniyet el ele verdi ve 17 Aralık günü bir operasyon başlattı. Önceden hazırlanmış düzmece haberler servis ediliyordu. O gün hükümeti devirmeye yönelik bir operasyon başlatılmıştı. Medya emniyet ve yargıdaki karanlık güçler bir senaryo yazmış ve bunu uygulamaya başladılar. Senaristin biri ne diyor senaryoyu yazdılar verdiler biz de oynadık. O dün o darbe girişimine razı olacağımızı düşündüler. Bunun bir yolsuzluk bir operasyon olmadığını bunun bir tuzak olduğunu anladık. Bu darbe girişimin boşa çıkardık. 17 Aralık'ın hemen ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarlarından çıktı. 17 ve 25 Aralık'tan sonra bunların asıl yüzlerini daha net gördük". 

"ELİNİ KOLUNU BAĞLAYAN YOK KALK GEL"

Fethullah Gülen'in 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan kişilerin yerinde olmak isterim açıklaması yapmasına karşı Erdoğan "Pensilvanya açıklama yapıyor şahsıma yönelik çirkin ifadeler kullanıyor beddua seansları yapıyor. Şimdi Pensilvanya bazılarının yerinde, yanında olmak istiyormuş. "-Kalk gel sana gelme diyen yok ki? Senin elini kolunu bağlayan yok gel onların yanına. " dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ ÖNCE AYNAYA BAKSIN

Erdoğan Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkanları Türkiye'ye davet ederek "Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş gelin Türkiye size demokrasi versin. Sabancı'yı öldüren terörist elini kolunu sallayarak geziyor. Almanya'da 7 tane soydaşımız ırkçı saldırıya uğradı failleri bulunamadı. Suriye'ye gözlerini kapatanlar Filistin'de katliama sırtını dönenler bize insan haklarından demokrasiden bahsedemezler. Türkiye kimsenin keçisi değil Avrupa birliği önce aynaya baksın. 55 yıldır bizi oyalıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın Avrupa Birliği'nin kapı kulu değiliz alacaklarsa alsınlar almayacaklarsa almasınlar" dedi.

"BU ÜLKEYİ ŞAKLABANLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

"Bu ülkeyi maşalara asla teslim etmeyeceğiz. Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu olan ihanet şebekelerine, paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz. Onlar ne isterler yapsınlar Bu hazımsızlara rağmen eserler kazandırmaya Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. "