BirGün gazetesinde yer alan habere göre, "Öcalan'la en son ne zaman görüştünüz? Size tavsiyeleri nelerdi?" şeklindeki soruya da Demirtaş şöyle cevap verdi:

"Herhalde bir yıldan çok fazla oldu. 8 defa kendisi ile İmralı adasında görüştüm. 5 Nisan'dan beri kendisi ile kimse görüştürülmüyor. Ağır bir tecrit uygulanıyor. Görüşmelerimizde çok iyi tartışmalar yürüttük, çok iyi tavsiyeleri oldu. Etkileyici bir lider, doğrusu beni çok etkilemişti. 15 yıl boyunca tek kişilik bir hücrede kalıp da zihnin o kadar berrak olması ve bütün bu Ortadoğu'daki gelişmeleri bu kadar net tahlil yapabilmesi çözüm önerileri geliştirmesi çok muazzamdır."

'ÖCALAN BENİ DROGBA'YA BENZETTİ'

Öcalan'ın kendisini bir dönem Galatasaray'da da top koşturan Fildişili golcü Didier Drogba'ya benzettiğini ifade eden Demirtaş, "Drogba golcüdür. Senin işin de gol atmaktır. Sen çok koşturuyorsun, çok emek harcıyorsun ama gol atmıyorsun. Dolaysıyla senin bu kadar koşturmana, bir parti başkanı olarak bu kadar yoğun çalışmana çok saygı duyuyorum ama senden beklenen sadece koşturmak değil gol atmaktır. Gol atamazsan takımın sahadan zaferle çıkmaz. Sana tavsiyelerde bulunuyorum, daha çok gol noktalarında bulun ve o golü at demişti" diye konuştu.

Expressen gazetesinin bugün en çok paylaşılan 5 haberi arasına giren söyleşide Selahattin Demirtaş, PKK ile organik bir ilişkilerinin olmadığını da belirterek, "Bu saklamaya, gizlemeye çalıştığımız bir şey de değil" dedi.