Antalya’da Facebook paylaşımları nedeniyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP Gazipaşa eski ilçe başkanı Bülent Kocabaş’ın il binasında açıklama yapmasına partili bir genç izin vermedi.

Kocabaş’ı bina dışına davet eden genç, İl Başkanı Semih Esen’in açıklamaya izin vermediğini iddia etti.

Antalya’da Facebook sayfasından yaptığı paylaşımlar deneniyle CHP Antalya İl Yönetim Kurulu’nca 5 Nisan’da ’tedbirli’ olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP Gazipaşa eski ilçe başkanı Bülent Kocabaş, partisinin il başkanlığında açıklama yapmak istedi. Açıklama öncesi İl Başkanı Semih Esen’le görüşmek isteyen Kocabaş başkanlık katına çıktı, ancak Esen’i yerinde bulamadı. İl başkanıyla görüşemeyen eski ilçe başkanının parti binasında basın açıklamasına ise partili bir genç müsaade etmedi, Kocabaş’ı bina dışına davet etti. İl binasına alınmamasına "Burası bizim evimiz" sözleriyle karşılık veren Kocabaş, İl Başkanı Esen’le telefonda görüşse de durum değişmedi. İl binasının hemen önündeki merdivenlerde açıklamasını yapan Kocabaş’ın partiye ait minibüsün kaldırılmasını istemesi de olumlu karşılanmadı.

Kocabaş, açıklamasında Disiplin Kurulu’na sevkine neden olan paylaşımların CHP’de kendisince yanlış gördüğü gidişatı ve politikaları eleştirmekten ibaret olduğunu söyledi. Paylaşımlarının fikir açıklama hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kocabaş, "Geçmişte bazı parti büyüklerimize, sayın Deniz Baykal’a sosyal medyada çok ağır küfür, hakaret eden insanlara dahi uygulama yapılmamış ve herhangi bir disiplin cezası verilmemişken hiçbir küfür, hakaret üslubu tarzında olmayan Bülent Kocabaş’a yönelik disipline sevk kararı alınması manidar gelmektedir" diye konuştu.

Paylaşımları ve yazılarının incelenmesinde Ak Parti ve HDP’ye karşı verdiği mücadelenin net olarak görüleceğini aktaran Kocabaş, "Özgürlüğü savunan, ülkemize demokrasiyi getiren partimiz, disiplin uygulamalarıyla, fikir boğmalarıyla parti içi muhalefeti susturma anlayışını sergilemekte ısrar etmesi halk ve taban nezdinde partimize zarar verir" dedi.