Oy toplamak uğruna siyasi etik kavramından uzaklaşmakta beis görmeyen Engin Altay vatandaşı iş savaşla tehdit etmekten çekinmedi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, ''1 Kasım'da Türkiye diyecek ki 'ya demokrasi, birlik, dirlik, iç barış, huzur ya da iç savaş. Türkiye'nin geldiği nokta budur'' dedi.

Altay, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de birinci sorunu ekonomi ve paranın oluşturmadığını belirterek, Türkiye'nin sorununun huzuru, birliği ve dirliği olduğunu ifade etti.

''HUZUR YA DA İÇ SAVAŞ''

Türkiye'de siyasetin üç şey için yapılması gerektiğini, bunların da huzur, refah ve mutluluk olduğunu kaydeden Engin Altay, "1 Kasım'da Sinop'un ve Türkiye'nin vereceği karar iki seçeneklidir. 1 Kasım'da Türkiye diyecek ki 'ya demokrasi, birlik, dirlik, iç barış, huzur ya da iç savaş. Türkiye'nin geldiği nokta budur. Türkiye bir iç savaşın eşiğindedir. Bu çerçevede bütün siyasi anlayışlarımızı bir tarafa koyduk. Hem 7 Haziran'dan sonra hem Ankara patlamasından sonra sizin yanlış üslup ve politikanız Türkiye'yi dünyadaki bütün terör örgütlerinin cirit sahasına çevirdiği bir yer oldu. Türkiye'de can ve mal emniyeti kaygısı birinci öncelik oldu" diye konuştu.

Beş yıldır Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'nin büyük bir değişim ve yenileşme geçirdiğini anlatan Altay, "Herkesin içi rahat olsun. Hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Ama, orta yerde bir Kürt sorunu varsa onunda adını koyacağız. Biz, 'Kürt sorunu yok, terör sorunu vardır' diyoruz. Başka bir parti gibi PKK terör örgütü için 'onlar gerilladır' demiyoruz. İkisini ayırıyoruz. Birisi eli kanlı terör örgütüdür" değerlendirmesinde bulundu.