CHP İstanbul Gençlik kolları başkanı Kenan Otlu, terör gruplarıyla omuz omuza mücadele edeceklerini söyleyerek Güneydoğu için Kürdistan ifadesini kullanmış ve güvenlik güçlerimizin mücadelesine faşizm demişti.

"FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA"

“Biz nasıl Gezi’de yan yana durduysak, nasıl 1 Mayıs’ta birlikte gaz yediysek, Ankara katliamında kanlarımız birbirine nasıl karıştıysa bu zulmün karşısında da yan yana, omuz omuza duralım. Barikatta da, alanda da, faşizme karşı omuz omuza duralım. Savaşın da bir kuralı var. Ancak bugün Kürdistan’da savaş hukuku çiğneniyor. Doğuda katliam ve zulüm var" sözleriyle tepki çeken Otlu, Cumhuriyet Gazetesi'nden Sibel Bahçetepe'ye konuştu.

GENÇLİĞİN BU KADAR SERT DURMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Gençliğin mücadelesinden rahatsız oldukları için belli kesim tarafından hedef gösteriliyoruz. Göreve geldikten sonra toplumsal muhalefet noktasında AKP’nin karşısında duran bir örgüt yapısı oluşturduk. Gençliğin bu kadar net ve sert durmasından rahatsız oldular. Bugün o karalama kampanyası silahlarını da bize doğrultmuş durumdalar. Biz asla duruşumuzdan geri adım atmayız.”