İskele Mahallesi’nde dün yapılan delege seçimlerini kaybeden, ilçe yönetimi, örgüt ile belediye arasındaki çekişmenin partiye ve üyelere zarar vermemesi adına görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

CHP Datça İlçe Teşkilatı’nın İskele Mahallesi Delege Seçimleri, dün (Pazartesi) İkizler Kahvehanesi’nde yapıldı. Seçimde ilçe yönetiminin karşısına, CHP’li Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ın da destek verdiği Birlik ve Dayanışma grubu ikinci liste çıkardı. 890 üyeden, 605’ünün oy kullandığı seçimlerde, ilçe yönetiminin destek verdiği mavi liste 261 oyda kalırken, Birlik ve Dayanışma Grubu’nun beyaz listesi 342 oyla seçimin galibi olarak, İskele Mahallesi’ndeki 38 ilçe delegeliğini kazandı. İki oy geçersiz sayıldı. Belirlenen takvime göre, İskele Mahallesi’nin ardından, Datça’daki diğer 11 mahallede, toplam 78 ilçe delegesi için seçim yapılacak. CHP Datça ilçe Başkanı Önel Akdeniz ve yönetim kurulu üyeleri, İskele Mahallesi’ndeki seçimlerin ardından bugün görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

CHP Muğla İl Başkanlığı’na gönderilen istifa dilekçesinde şu görüşlere yer verildi:"İskele Mahallesi Delege seçimleri sonuçlarının bizlere verdiği mesaj ve ilçemizde uzun süredir devam etmekte olan örgüt-belediye çekişmesinin üyelerimizi ve örgütümüzü daha fazla yıpratmaması için; siyasetin önünü açmak ve siyasi barış adına İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri olarak, yönetim görevlerimizden istifa ediyoruz"