Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantı, 4 saat sürdü. Toplantıda 50 civarında il başkanının söz olarak, koalisyon tercihleri  hakkında açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. 
 
AK PARTİ İLE KOALİSYONA SICAK BAKMADILAR

Çoğu il başkanının AK Parti ile bir koalisyona "sıcak bakmadığı" öğrenilirken, bazı il başkanlarının ise geniş tabanlı bir koalisyonla ülkenin  istikrarına katkı sunulacağını söylediği belirtildi. 
 
 İl başkanlarının koalisyon görüşmeleri sırasında vereceği kararlara  yönelik Kılıçdaroğlu'na desteklerini ilettikleri bildirildi. Öte yandan,  toplantıda bir erken seçim ihtimali üzerinde de durulduğu, il başkanlarının bu  seçeneğe de hazır olunması istendiği ifade edildi. 
 
CHP'nin koalisyon kurmaktan, ülkeyi yönetmekten kaçan bir parti imajı  vermemesine işaret eden il başkanları, iyi bir protokolle, CHP'nin mutlaka ülke  yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini belirttiler. 
 
HDP'YE YEŞİL IŞIK

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen il başkanları ise HDP'nin de  bulunduğu bir koalisyonun faydalı olacağı görüşünü ilettiler. 
 
Kılıçdaroğlu'nun da toplantıda koalisyon ihtimalleri üzerine bir  konuşma yaptığı ve il başkanlarından daha önce açıkladıkları 14 maddelik  koalisyon ilkelerini halka anlatmalarını istediği dile getirildi. 
 
Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarına, "seçim bitti diye sahadan  ayrılmayın, halkın yanında olun" çağrısında bulunduğu kaydedildi.