Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 86'ncı yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Kartal İskelesi'nden hareketle bir gemi turu gerçekleştirildi.

MUHARREM İNCE DE KUTLAMADAYDI

Gemiye, Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ile çok sayıda kişi katıldı. Gemiye ayrıca Edirne Belediyesi Bandosu da katıldı.

ERTUĞRUL YATIYLA GELMİŞTİ

Gemi, Atatürk'ün Yalova'da vakit geçirdiği TİGEM'deki Atatürk Köşkü'nün yer aldığı alana tur yaptı. Ardından yine Atatürk'ün büyük bir çevrecilik örneği sergileyerek bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için yürüttürdüğü 'Yürüyen Köşk'e geçildi.

Gemi turunun ardından protokol heyeti ve vatandaşlar Yalova Kent Müzesi'ne geçiş yaptı. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun da katılımıyla Atatürk'ün Yalova'da bulunduğu süre içerisinde objektiflere yansıyan fotoğraf karelerinin bulunduğu bir sergi açıldı. Sergiyi gezen heyet, bir de Atatürk'ün Yalova'da yaptığı çalışmalarla ilgili bir sinevizyon gösterimi izledi. Atatürk'ün ilk olarak 19 Ağustos 1929 yılında İstanbul'dan, Bursa'ya geçerken 'Ertuğrul' yatıyla geldiği Yalova'ya 17 kez günübirlik olarak geldiği, 27 kez gelişinde ise toplam 313 gününü burada geçirdiği bildirildi.