Bugün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası kameraların geçen ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarınki adli yıl açılış törenine katılmayacağını ifade eden Böke, “Kendi yapımı dahi hukuka aykırı olan bir kaçak sarayda yargı yılı açılamaz, bu açılış asla kabul edilemez” dedi.
BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ LAİKLİK TARTIŞMASI BAŞLATMAK İÇİNMİŞ !
Böke, daha sonra ise kadın polislere tanınan başörtüsü özgürlüğünü hedef aldı. Böke, “AKP’nin Türkiye’yi 15 Temmuz’a getirmiş olan ideolojik ve partizan yaklaşımı, kendini her alanda göstermeye devam ediyor. Bu hafta poliste türbanı serbest bırakarak laiklik üzerinden yeni bir tartışma başlatılma gayreti de bunun en somut göstergelerinden biri” diye konuştu.
BAHÇELİ’YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ
CHP Sözcüsü, Devlet Bahçeli’nin “Anamuhalefet partisi Türkiye’nin gündemini konuşmak için Beştepe’ye gidip de, başka bir konu için salona gitmek istemiyor, anlamak mümkün değil” eleştirisine de sert yanıt verdi. Böke, CHP’nin 15 Temmuz’da Türkiye’ye omuz verdiğini söyleyerek, “Bugün anlaşılıyor ki CHP Türkiye’ye omuz verirken, Sayın Bahçeli Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir” dedi.
CHP 15 Temmuz öncesi ayarlarına geri döndü!