İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 143 polisin sanık olarak yer aldığı ‘paralel yapı’ iddianamesinde yer alan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile eski bakan ve parti sözcüsüHüseyin Çelik’in, cemaatin etkili isimlerinden eski AK Parti İzmir milletvekili İlhan İşbilen’e ‘devletin paralel yapıya yönelik çalışmalarını’ anlattıkları iddiasını Arınç ve Çelik  sert bir dille yalanladı.

O POLİSİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Hüseyin Çelik, konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada bir polis kuryesinin ifadelerine dayandırılan bu iddiayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok’la telefonla görüştüğünü anlattı ve şunları söyledi:

Bir polis kuryesinden söz ediliyor. O polis kuryesi kimdir? Bir iddiası olduğu zaman hemen götürüp iddianameye mi koyuyorlar? Aslı astarı nedir diye araştırılmıyor mu? İçişleri Bakanımızdan da rica ettim, ‘Bu iddia nereden çıktı, bu kurye denen adam kimdir, hangi maksatla yapılmıştır.’ Bunun ortaya çıkarılması lazım, ben de peşindeyim, onu bulacağım. Sonunda da hukuki yollardan gereğini yapacağım. Adalet Bakanımızla görüşüp iddianameyi isteyeceğim. Ortada tamamen asılsız, yalan bir iddia var. Çünkü ben, Sayın Arınç ile birlikte hiçbir zaman sözünü ettikleri arkadaşı çağırıp bu amaçlı bir konuşma yapmadım. Söz konusu bile değil, rüyamda görsem böyle bir şeye inanmazdım.”