Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’vatandaşlıktan çıkarma’ hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili, “Gerekli çalışma yapılacaktır” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye’de Çapraz Sorgunun Etkinliğinin Arttırılması ve Eğiticileri Eğitilmesi” programına katıldı. Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sert eleştirilerine tepki gösteren Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama Aile Bakanımız hakkında söylediği sözler gerçekten seviyesi siyasetten çok düşük. Siyaset bir seviye ister, belli bir edep ister, belli bir ahlak ister, belli bir üslup ister. Hepimiz birbirimiz hakkında farklı görüşlere sahip olabiliriz, eleştiri yapabiliriz ama bunu belli bir üslupla, belli edeple, belli bir ahlakla yapmak gerekir. 

“CUMHURBAŞKANININ DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA..."

Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröre bulaşanların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki açıklamaları ile ilgili olarak bir çalışma yapılıyor mu?” sorusuna, “Türkiye’de vatandaşlıktan çıkma ile ilgili düzenlemeler vatandaşlıkla ilgili kanun içerisinde yer almaktadır. Talep üzerine vatandaşlıktan ayrılma olduğu gibi, vatandaşlık kazanmış olan yabancıların vatandaşlığının iptaline ilişkin kurallar, birde vatandaşlığı kaybettirmeye ilişkin kurallar var. Şu andaki uygulama bu kurallar çerçevesinde yapılmaktadır ancak Sayın Cumhurbaşkanının dün yaptığı açıklama bunların dışında yeni bir kural konulmasını öngörüyor. Bu açıklama üzerine gerekli çalışma yapılacaktır” cevabını verdi