AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ başkanlık sisteminin artık kaçınılmaz olduğuna işaret ederek şunları söyledi: 

Türkiye'de siyasiler, yeni anayasa ve başkanlıktan kaçamazlar.

Başkanlık sistemine karşı çıkanlar yanlış bir iş yapıyorlar, bunun önünde durmaları mümkün değil. Türkiye bu dönüşümü yaşayacaktır. Direnenler sadece kendi bilançolarına zarar yazarlar. 

BOŞUNA UĞRAŞIYORLAR 

Hem yeni anayasaya hem başkanlık sistemine destek her geçen gün artıyor. Son araştırmada başkanlık sistemine destek yüzde 55, yeni anayasaya destek ise 59.6 olarak görünüyor. Türkiye, başkanlık sistemine giden yola girmiştir. Bunun önüne duvar örmeye çalışanlar boşuna uğraşıyor.  

'KAZANAMAYIZ' DİYE...

Aslında başkanlığa karşı çıkmalarının basit bir sebebi var: Başkanlık seçimini AK Parti adayının kazanacağını biliyorlar. Kafalarının arkasında bir tek gerçeklik var; "Millet bizden birini başkan seçmez. AK Parti'nin desteklediği biri; hatta Recep Tayyip Erdoğan başkan olur. Bunun önünü kesmemiz lazım" diyorlar. 

KILIÇDAROĞLU BASİRETTEN YOKSUN

Sayın Kılıçdaroğlu, kongrelerinde hiç yakışık almayacak şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırdı. Akıllı bir parti lideri, milletin yüzde 52'sinin oyunu almış, anketlerde de daha fazlasını alabileceği görülen bir Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak ifadelerle neden hücum eder? Azıcık siyasi basireti olsa bunu yapmaz. Demek ki siyasi basiretten yoksun. 

O AKADEMİSYENLER GERÇEKLERDEN KOPMUŞ

Prof. Dr. Akdağ, akademisyenlerin devleti hedef alan bildirisini de değerlendirdi. ''Onların asıl dertleri milletle'' diyen Akdağ, şunları söyledi: ''Devletin terörle mücadelesine halkın desteği yüzde 90. Bu kadar büyük oranda destek varken, sen kalkıp devleti ve güvenlik güçlerini ağır biçimde suçlayıp, terör örgütünden bahsetmiyorsun? Ne demek bu? Sen akademisyen olarak milletten ve gerçeklerden tamamen kopuksun, kendi dünyanda yaşıyorsun...''

GİZLİ OYLAMA YETEBİLİR

Anayasa Komisyonu'nda olumlu bir tavır sergilerlerse bilançolarına zarar yazmazlar ancak kırmızı çizgiler çizer, olumsuz tavır sergilerlerse bu işi millet yapar. 317 milletvekili ile anayasa değişikliği için referanduma gidilebilir mi? (330 oy gerekiyor) Gidilebilir. Anayasa değişikliği ''gizli oy''la yapılan bir şeydir. 

'DİKDATÖR' DİYENLER SAÇMALIYOR

Birileri diktatörlükten falan bahsederek saçmalıyor. Türkiye tamamen demokrasinin yerleştiği, sivil toplumun kuvvetlendiği, basının çeşitlendiği, herkesin fikrini söyleyebildiği bir ülke. Türkiye'de bundan 70-80 yıl öncesinin riskleri yok.