Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, GSS borçlarıyla ilgili yeni bir çalışma yapılacağı müjdesini verdi.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Dün Elazığ'da hemzemin geçit yerine herhangi başka bir yerden geçmeye çalışırken kaza yapan minibüsteki 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her şey insanla başlıyor. İnsan hatasını ortadan kaldıracak makine henüz icat edilmedi. Önümüzde bayram var, kaymak gibi yollar yaptık, yolları yaptık hayatları birleştirdik. Siz siz olun kurallara uyun. Bu kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"AK PARTİ TÜRKİYE PARTİSİDİR"

Hükümetimizi kurulalı yarın bir ay olacak. Daha önceki hükümetlerdeki gibi ilk amacımız demokrasimizi geliştirmek. Bu dönemde hükümetimiz ve bütün kurumlarımız heyecanla Türkiye'yi daha büyütmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edecek. Geçen hafta düzenlediğimiz iftarda AK Parti hareketinin bir erdemliler hareketi olduğu bir kez daha ortaya çıktı. AK Parti geçmişten aldığı tecrübeyi geleceğe taşıyan bir Türkiye partisidir.

"SAVUNMAYA 30 MİLYAR DOLAR AKTARDIK"

Değerli kardeşlerim savunma sanayine aktardığımız kaynak miktarı 30 milyar dolar. Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. İnsansız Hava Aracımızı yapabiliyoruz. Milli Piyade Tüfeğimizi yapıyoruz. Kısacası savunma sanayinde yerlilik oranını bugün yüzde 60'ın üzerine çıkardı. Gelişen Türkiye'nin geldiği nokta bu. Güçlü millet güçlü ordu ile ayakta durabilir. Dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku salıyoruz.

BAŞBAKAN'DAN GÜLDÜREN ANI

Cuma günü okullar tatil oldu. Yavrularımız karnelerini aldı, güzel bir tatili hak etti. Öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak için benim de mezun olduğum okula gittik. O günleri düşündüm. Sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum. Sınava iki gün kala dediler ki müdür senin müraacat kağıdını vermedi. Gittim odasına. Sert mizaçlı, asık yüzlü bir adamdı müdürümüz, bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. Gittim odasına. Dedi ki "Sen öğretmen mi olacaksın?" Müsadenizle evet dedim. Kağıdı aldı yırttı attı, "Beni görmüyor musun? Çık git" dedi. Yani bizim planımızı o zaman öğretmenimiz değiştirdi. Öğretmen hakikatten çok önemli. Bütün öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Onları da unutmayalım dedik. Pazar günü ilk defa 81 ilden gelen öğretmenlerimizi bir araya getirdik ve beraber iftar yaptık.

DÜNYANIN EN FAZLA BÜYÜYEN 5. ÜLKESİ

AK Parti bütün Türkiye'nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var. Türkiye 2016'nın ilk 4 ayında dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girmeyi başardı. Türkiye büyüyor ama dünya ekonomileri küçülüyor. Bütün umut erici gelişmelerin arkasındaki sır iki kelimedir; Güven ve istikrar. Sağlam ve güçlü iradeyle 14 yılda Türkiye ekonomisin şaha kaldırdık.

GSS BORCUYLA İLGİLİ MÜJDE VERDİ

Sosyal güvenlik alanında da köklü düzenlemeler yapıyoruz. Genel Sağlık Sigortası nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor. Gelir testi yüzünden, bir takım borçlar çıkarılıyor. Yaşlı, engelli bakım aylığı gibi ödemeler kesiliyor. Bu şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, yeni bir düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyor, bunu da Meclis'e getireceğiz. Biz vatandaş mutluysa varız, vatandaşımız mutlu değilse bizim hükümet olmamızın ne anlamı var?"

Başbakan Yıldırım'dan müjde!