Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Siyaset, toplumların bir bütün olarak hareket edebilmesi ve kendi içinden çıktığı toplumu daha iyi yaşatmak için yapılacak bir üst hizmettir ama bir meslek asla değildir" dedi.
Türkeş, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde, AK Parti AR-GE Başkanlığınca düzenlenen 17. dönem AK Parti Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, siyasetin bir meslek değil, içinden çıkılan topluma en üst şekilde hizmet etme noktası olduğunu söyledi.
Mesleksiz kişiden siyasetçi olamayacağını belirten Türkeş, kendisini dinleyen akademi öğrencilerine "İnsanın mutlaka bir işinin olması gerektiğini daima aklınızda tutun." önerisinde bulundu.
Türkeş, "Ben üniversiteyi bitirdim, ondan sonra siyasetçi olacağım." şeklindeki görüşü doğru bulmadığını vurgulayarak, "Yok öyle bir şey. Siyaset, toplumların bir bütün olarak hareket edebilmesi ve kendi içinden çıktığı toplumu daha iyi yaşatmak için yapılacak bir üst hizmettir ama bir meslek asla değildir. Herkesin bir mesleği olması gerekir, o mesleğin yanı sıra kendi içinden çıktığınız topluma hizmet etmek için siyaset yaparsınız." değerlendirmesinde bulundu.
Siyasette ne kadar bilgiye ulaşılırsa, o kadar fazla hizmet imkanının bulunabileceğini anlatan Türkeş, siyasette hedefin, millete iyi hizmet sunmak olduğunu yineledi.
Türkeş, siyasette demokrasinin önemine de işaret ederek, bunun en az hatalı yönetim tarzı olduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok eskiye dayandığını ancak hala zor dönemler yaşadığını aktaran Türkeş, "Öyle 'demokrasi de olsun, hadi yapalım' demekle olmuyor. Türkiye, iyi bir örnek. Bütün çekilen zorluklara rağmen Türkiye'deki demokrasi, dünyadaki birçok ülkeyle kıyaslandığında çok iyi bir örnek." dedi.
"BİZİM BİR ATATÜRKÜMÜZ OLMADI..."
Türkiye'nin, kuruluşundan itibaren gösterilen mücadelenin, yabancı ülkelerin temsilcileri tarafından önemsendiğini gördüklerini aktaran Türkeş, şöyle devam etti:
"Dün resmi bir görüşme için bir ülkenin başbakan yardımcısı beni ziyaret ediyordu. Kendi ülkesinin meselelerini anlatırken, 'Bizim ülkemizde yaşayan vatandaşımız kadar bir o kadar da dışarıda yaşayan var.' dedi. 'Niye o kadar fazla?' diye sorduğumda, 'Bizim bir Atatürkümüz olmadı. Bu, bir Avrupa ülkesinin başbakan yardımcısı. Demek ki siyaseti yaparken sadece kendi içinden çıktığımız topluma hizmet etmek değil onun ötesinde tarihi bir misyonu da var."
Türkeş, 21. yüzyıldan itibaren bilgi çağına geçildiğine değinerek, salonda bulunanlara, "Bu çağın gereklerine göre çalışmanız ve hazırlanmanız lazım. Bu yeni çağda siyaset yapacakların bilgiye ulaşma yetisini artırmaları lazım. Siz, bu yeni çağın siyasetçileri olacaksınız. Bu yeni çağda ülkeyi, yeni tehditlere karşı siz koruyacaksınız. Yeni dünya düzenindeki gelişmeleri takip etmeniz, onlara karşı yapılması ve yapılmaması gerekenleri de bulmanız gerekir." diye konuştu.
Tuğrul Türkeş, AK Parti Siyaset Akademisi'ne katılan öğrencilere başarılar diledi.