Ba%C5%9Fbakan%E2%80%99dan+Bah%C3%A7eli%E2%80%99nin+K.Irak+%C3%A7%C4%B1k%C4%B1%C5%9F%C4%B1na+ilk+yorum:+Sava%C5%9F,+devletle+devlet+aras%C4%B1nda+olur

Vietnam ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Bahçeli'nin Kuzey Irak'taki referandum için "Savaş sebebi sayılmalıdır" çıkışı için, "Savaş devletle devlet arasında olur" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam ziyaretinin dönüşünde uçakta aralarında Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kuzey Irak'taki referandum kararına ilişkin değerlendirmesinde, "Savaş sebebi sayılmalıdır" çıkışına Yıldırım,"Savaş kiminle kimin arasında olur? Savaş devletle devlet arasında olur. Biz bunları devlet olarak tanımıyoruz" dedi.

"ATLET İŞİNDE DE ATLETİK OLDUĞUNU GÖRDÜK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun atlet giymesine ilişkin tartışmaları değerlendiren Yıldırım, "Atlet işinde de atletik olduğunu gördük. Adaleti de iyice ucuzlattık, adaletle atletin ne ilgisi var." derken "tutuklanma" polemiği için "İstihareye mi yatmış, neye istinaden söylüyor. Gündemde kalmak için çıkarıyor" dedi.

Başbakan Yıldırım tek tip kıyafet konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtirken, yeni parti çalışmalarına ilişkin soruya "Nesini değerlendireceğim?" dedi. Yıldırım, Koray Aydın'ın Meral Akşener'in partisinde yer alması için de "Demek ki ikna edilmiş" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "racon" açıklaması sorulan Başbakan Yıldırım, "İyi demiş" dedi.