Ala'nın konuşmasından satırbaşları şöyle:
"Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum ve taziyelerimizi sunuyorum. Bütün yaralılara acil şifalar diliyorum.
3 konuya ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulunup, vatandaşlarımıza bu hususlardaki düşünce ve değerlendirmelerimizi aktaracağım. Nevruz, devam eden operasyonlar ve İstanbul'daki terör saldırısı. 
Vatandaşlarımızın Nevruz'unu kutluyorum. Bizim geleneğimizde de Anadolu'da bütün toplum kesimleri bu anlayış içinde kutlamaktadır. Biz de gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Ülke genelinde 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak için görevlendirilmiştir. 120 bin polis, 80 bin jandarma nevruz için görevlendirildi.Bin 270 noktada güvenlik araması yapılmaktadır. Nevruz'a yakışır bir şekilde kutlamak için alınan tedbirlerdir. Güvenlik görevlilerimiz de vatandaşlarımıza en güzel biçimde davranışlarda bulunacaklardır. Vatandaşlarımızın da güvenlik birimlerimize yardımcı olmasını diliyorum. Aldığımız bu tedbirlerin uygulanıp, uygulanmadığının tespiti için de 161 müfettiş görevlendirilmiştir. 
TERÖRLE MÜCADELE
Hükümet olarak Sur ve İdil'de vatandaşlarımıza yakışır bir şekilde operasyonlarımıza devam edeceğiz.
TAKSİM SALDIRISI
5 kiş gözaltına alındı, saldırganın aranma kaydı yok, Terörist 1992 doğumlu Mehmet Öztürk DAEŞ bağlantılı. Teröre karşı topyekün karşı durmalıyız, Devlet olarak terör belasına karşı her türlü önlemi almamız lazım.Fakat bu türlü canlı bomba eylemleri her zaman önlemek mümkün olamayabiliyor malesef. Millet olarak kenetlenip bu lanet terörün üstesinden geleceğiz.