İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Niğde'nin Bor İlçesi'nde çay bahçesinde konuşurken protesto edildi. 'Ayakkabı kutusu' diye bağıran Cüneyt Tetik'i müdahale eden korumalar gözaltına aldı.

Eşi Gülseren ile birlikte Bor İlçesi'ne gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti'nin seçim iletişim merkezinin açılışına katıldı. Açılışın ardından Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Valisi Necmettin Kılıç ve Ak Parti'nin belediye başkan adayı Sıtkı Erat ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Ala, daha sonra çay bahçesinde partililerle sohbet toplantısına katıldı.

Efkan Ala konuşurken onu protesto için ayağa kalkan Cüneyt Tetik, 'Ayakkabı kutusu' diye bağırmaya başladı. İşsiz olan Tetik’e müdahale eden korumalar, susturmak için ağzını kapatmaya çalıştı. Gözaltına alınan Tetik, önce çay bahçesinde bir odaya, ardından da emniyete götürüldü.

Bakan Ala, çay bahçesindeki kısa konuşmasının ardından Niğde'ye hareket ederken, gözaltındaki Tetik de emniyette ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

BAKAN ALA: YAPILAN YATIRIMLAR TÜRKİYE'Yİ VATANDAŞLARIN GÖRMEK İSTEDİĞİ YERE ÇIKARDI


İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'de bulunan seçim bürolarının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Ala, "Sizin verdiğiniz oylarla nerede bir mazlum varsa yanında, nerede bir zulüm varsa karşısında duran bir hareketi inşa ediyoruz" dedi. Kapıda bekleyen iktidarları bildiklerini söyleyen Bakan Ala, "Türkiye'nin lideri masaya oturmadan Ortadoğu'da, Balkanlar'da, İslam dünyasının herhangi bir yerinde, Filistin'de kararların alınamadığı bir lideri, partiyi, hareketi inşa ettik. Çekememezlik budur, saldırganlık budur. Sizin verdiğiniz oylarla nerede bir mazlum varsa yanında, nerede bir zulüm varsa karşısında duran bir hareketi inşa ediyoruz. Siz sandığa gitmezseniz, o iradeyi vermezseniz, Ankara'da bu işi yapmak mümkün olmaz" diye konuştu.

Diğer yandan terör belasından kurtulmak için ellerinden geleni yaptıklarına belirten Bakan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin ne zaman kendi problemlerini kendi çözmeye başlasa bir engelle karşılaşıyor. Biliniz ki o engelleri, sizin gücünüzle aşıyoruz, aşacağız. Türkiye'yi, artık önüne engel konulamayacak standarda yükselteceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Ne zamana kadar, siz arkamızda duruncaya kadar. Aldığımız emanetin kıymetini biliriz. Onu yere düşürmeyiz. Sizin sorunlarınızı bilmiyor değiliz. Her alanda çaba içindeyiz.Türkiye'nin dengelerini bozmadan, yaptığımız bir doğruyu başka bir yanlışla size ödetmeden, bir cebinize koyduğumuzu eskiden olduğu gibi bir cebinizden almadan yolumuza devam ediyoruz."

İçişleri Bakanı Efkan Ala açılışın ardından Niğde Valiliğini ziyaret etti.

Uğur MART- Adnan ÇELEBİ/BOR (Niğde), (DHA)