Bakan Soylu, Tonya ilçesinde işadamı Atilla Ataman tarafından yaklaşık 8 milyon TL mal olması planlan Erikbeli Turizm Tesisleri Temel atma törenine katıldı.
Burada Trabzon’da 14 yılda 14 katrilyon TL’lik hizmete imza attıklarını kaydeden Soylu, “Trabzon 14 yılda 14 katrilyon hizmetin altına imza attı. Hep yıl 1 katrilyon bu önemli bir süreç, bu yollar, okullar, üniversiteler, yüksek okullar, fakülte binaları, kaymakamlık binaları, hastaneler bütün bu eserlerin tamamında Allah’a şükürler olsun ki hem hükümetimizin, hem iktidarımızın hem de milletin kendisine sürekli olarak şu sözle beraber rehber gören ’biz efendi olmaya değil biz hizmetkar olmaya geldik’ diyen bir anlayışın, AK Parti’nin imzası var” dedi.
BURADA HENDEK KAZILMIYOR
İşadamı Atilla Ataman tarafından yapılan yatırımdan övgü ile söz eden Bakan Soylu, “Burada biz hizmet yapılıyor. Burada bilmenizi isterim ki burada hendek kazılmıyor. Bilmenizi istiyorum ki burada ülkemi bölmek ve parçalamak isteyenlere yönelik olarak ortaya koyulan anlayışa izin verilmiyor. Dün uluslararası çalışma örgütünün toplantısı için Cenevre’de idik. Biz orada memleketimizin ay yıldızlı bayrağımızı temsil ederken sendikalarımızla birlikte diğer taraftan da birisi Türkiye’nin aleyhinde propaganda yapabilmek ve Türkiye’ye iftira edebilmek Alman parlamentosunun almış olduğu kararı övmek ve bu kararın haklı olduğunu ifade edebilmek için yabancı parlamenterlerle bir araya gelip ülkemizin hem yarına olan bakışını zedelemek hem de birliğimize beraberliğimize zarar verebilmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Her zaman söylüyorum tekrar söyleyeceğim. Eğer hainlik açık artırmaya çıkmış olsaydı, Selahattin Demirtaş bunu kimseye kaptırmazdı. Bütün bunlarla mücadele ediyoruz. Paralel yapıyla mücadele ediyoruz. Bir taraftan Irak’taki Suriye’deki gelişmelerle ve 2 milyon 700 bin ev sahipliği yaptığımız o insanlarımızın yarına kardeşliğimizin hem de en güzel örneğini tescil edebilecek bir anlayışla ilerlemesi için samimiyetimizi ortaya koyuyoruz. Bütün bunun yanı sıra Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı hem devletin kararlılığını hem milletimizin bütünlüğünü ve beraberliğini hem de oradaki kardeşlerimizin o istismardan kurtulabilmesi için onlarla olan o kadim dostluğumuzu, kadim kardeşliğimizi aynı şekilde ve aynı istikamette devam ettirmeye çalışıyoruz. Biz bu coğrafyanın bize nasıl emanet edildiğini biliyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Soylu’ya Tonya ilçesinde üretilen tereyağ ve bal takdim edilirken, daha sonra tesisin temeline harç bırakıldı.