Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Türkiye’ye inanmayanlar her şeye bir kulp bulmaya çalışıyor. En son yerli arabaya kulp bulmaya çalıştılar. Çakmaymış, devşirmeymiş. Yahu sizin kafanız devşirme” dedi.

TOKİ tarafından Dilovası Köseler Mahallesi’nde yapılması planlanan 915 konut, 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkanın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve protokol üyeleri katıldı. 2017 yılının Haziran ayında teslim edilmesi beklenen konutlarla bölgede 5 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

"KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜ TÜRKİYE’NİN HAYALİYDİ"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Kocaeli’de önümüzdeki dönemde 19 bin konut yapacağız. Bunu yaparken de Kocaeli’nin modern kent anlayışını güçlendirecek bir tarzda bunları yapacağız. 2002 yılında Bolu Tüneli’ni ’bu ülke kendi imkanlarıyla yapamaz iyisi mi biz buraya patates deposu yapalım’ denen bir ülkeden bugün 200 kilometrenin üzerinde tünel inşaatını ya bitmiş ya devam ettiren bir ülke haline geldik. Hepiniz iyi biliyorsunuz Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye’nin hayaliydi ama hiçbir iktidar buna cesaret edemedi. Hiç kimse ben bu iş yaparım deyip talip olmadı ta ki AK Parti iktidarına kadar. O dönem de bile yapamazsınız, bu projeyi bitiremezsiniz diyorlardı Nisan’da Allah nasip ederse üzerinden araçla geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

"YAHU SİZİN KAFANIZ DEVŞİRME"

Yerli araba hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Işık, “Türkiye’ye inanmayanlar her şeye bir kulp bulmaya çalışıyor. En son yerli arabaya kulp bulmaya çalıştılar. Niye gurur duymuyorsunuz? Bu ülkenin de kendi markasıyla bir arabası olsun. Çakmaymış devirmeymiş, yahu sizin kafanız devşirme. Bu ülkenin gücüne inanmayanlar var böyle bir anlayış olabilir mi? Bu ülke mili arabasını yapacak. Elbette bunu yaparken uluslararası işbirliğimiz olacak. Bugüne kadar hiçbir marka tek başına, iş birliği olmadan ortaya çıkmadı. Güçlü işbirlikleri de oldu. Biz zamanı da kazanmak istiyoruz. Onun içinde uluslararası iş birliğinden de çekinmiyoruz, kaçınmıyoruz. Hatta bunu önemsiyoruz. 2020 geldiğinde Kocaeli yollarında da, Türkiye yollarında da, Avrupa yollarında da ve Dünya yollarında da yerli otomobil olacak. Şuanda muadillerine göre daha konforlu daha ekonomik ve daha kaliteli bir arabayı sizlere sunmayı hedefliyoruz “ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve protokol üyeleri toplu konutların temel atma işlemini başlatacak olan düğmeye bastı.