Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’yi makamında ziyaret etti ve Antalyalı esnaf bir araya geldi.

“VİZE MUAFİYETİNİ BAŞIMIZA KAKMAYIN”
Bakan Çavuşoğlu, AB’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize ile ilgili konuştu. İlerleyen günlerde AB ile imzalanan vize serbestisi sözleşmesini yürürlüğe koymak istediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Bu bir lütuf değil, bir çifte standart ve haksızlık ortadan kalkıyor. AB bunu yaparken bizim başımıza kakmasın. Aday olmayan ülkelerin bile vatandaşlarına vize serbestisi verildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nesi eksik. Fazlası var eksiği yok çok şükür. Bizim vatandaşlarımızın önüne neden engeller koyuyorsunuz. Engeller yüzünden yıllardır fasılları açamıyoruz. 2 sene önce müzakerelere başlayan Karadağ bizden daha çok fasıl açtı. Açsın ona itirazımız yok onlar da bizim dostumuz. Biz itiraz etmiyoruz ama neden bizim önümüze engeller konuluyor. 5 şart, yok iki şartlar olmazsa diye bazı sesler gelmeye başladı parlamentoda. 69 şartın tamamını yerine getiren bir ülkeye böyle laflar söylemek haksızlıktır. Kusura bakmayın da bir vizeyi kaldırıyorsunuz. Açılan kapanan kriterler var. En önemli fasılların kapanış kriterleri yerine gelmediği halde üye yaptığınız kaç ülke var. Üye olduğu halde kapanış kriterlerini yerine getirmeyen ülkeler hala var. Türkiye gibi bir ülkeye böyle muamele edilmez” dedi.

“AB’YE İHTİYAÇ DUYDUK, YARINDA DUYACAĞIZ”
AB’nin Türkiye’ye Türkiye’nin de AB’ye ihtiyaç duyduklarının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “Dün AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı vardı görmek istemiyorlardı. Ama bugün daha çok ihtiyaçları var. Görmek zorunda kaldılar. Yarın daha çok ihtiyaç duyacaksınız. Bizde AB’ye ihtiyaç duyduk yarın da duyacağız. Gurur meselesi de yapmıyoruz. Neticede karşılıklı çıkar var. Geçici değil, stratejik olarak bakınız. AB’yi çifte standarttan uzak duymaya davet ediyoruz. Avrupa’yı iyi bilen biri olarak 47 ülkenin meclis başkanlığını yapmış biri olarak söylüyorum çifte standarttan uzak durunuz” dedi.

Terör konusunda AB’nin samimiyetsiz olduğunu da belirten Bakan Çavuşoğlu, AB’de terör olayı olunca dayanışmanın süper olduğunu ancak başka ülkelerde olduğu zaman umursanmadığından yakınarak AB’nin samimiyetsiz olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Terör konusunda da aynı samimiyetsizliği görüyoruz. Kendilerine saldırı olduğunda dayanışma süper, ama burada oldu mu bunu göremiyoruz. Pakistan da oldu mu Afrika da olunca hiç konuşulmuyor bile sanki oradakiler insan değil. Dayanışma tam yapılmalı. İyi, kötü terörist olmaz. Ankara’daki son iki saldırıları yapanlar PYD’nin kamplarından gelenlermiş. Ama bir baktık Avrupa’nın değişik şehirlerinde PYD’ye ofis açma çabası içindeler. Neymiş bizden izin almak zorunda değişlermiş. Peki, DAEŞ gelip açsa olmaz dersiniz. Ne farkı var? İkisi terör örgütü. Türkiye’ye saldırıyor diye ona ofis açma izni vermek dürüstlükle bağdaşmaz. AB ülkelerinin meclislerinde PKK’yı terör listesinden çıkarmak isteyen Marksist Leninist partiler var. Neymiş aynı ideolojiyi paylaşıyorlarmış batsın sizin ideolojiniz. Benim ırkımdan ve ideolojimdense iyi terörist diyemeyiz. İsveç dışişleri bakanına da söyledim dedim ki eğer PKK’ya ofis açmasına izin verirseniz sizi PKK’ya destek verenler diye ilan eder ona göre muamele ederim” şeklinde konuştu.

PARALEL YAPI DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA DA SIZMIŞ
Terörle birlikte paralel yapı ile de mücadele ettiklerini belirten ÇAvuşoğlu, paralel yapı üyelerinin yurt dışında terör örgütleri ve Ermeni locaları ile iş birliği yaptığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı’na da paralel yapı üyelerinin sızdığını belirten Çavuoğlu, “Belki içinizden yardım yapanlar da olmuştur çocukları okutuyor diye biz de destek olduk iyi niyetleri için ama sonra 17 Aralık'ta iç yüzlerini gördük. Kandil'de de PKK ile paralel yapı iç içedir. Bunları istihbaratın içinden temizlemeye çalışıyoruz benim bakanlığımın içine de sızmışlar. Hani bu sorular falan çalınmış ya. Başkatiplik sınavlarını şimdi geçemiyorlar. Neden dil yok bir şey yok hırsızlıkla girmişler. Devletin tüm kadrolarını ele geçirmeyi amaçlamışlar. Onların da inine giriyoruz. Hepsini temizleyeceğiz” dedi.

“KİMSE İSTİKRARSIZLIK BEKLEMESİN”
Bakan Çavuşoğlu yaklaşan kongre süreciyle ilgili olarak da “Kimse AK Parti yeni kongreye gidiyor diye istikrarsızlık beklemesin. 1 dakika bile yönetim boşluğu bırakılmaz. Bizde istişare mekanizması iyi işler. 15 senedir bu partinin içindeyim kurucularından biriyim istişare mekanizması nasıl işler biliyoruz. Siz hiç endişe etmeyin” dedi.

DENİZ BAYKAL’A ÖVGÜ
Mecliste Antalya milletvekilleri olarak iyi bir ilişki içinde olduklarını da belirten Çavuşoğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a ilişkin övgü dolu şu sözleri ifade etti: “Deniz Baykal devlet adamıdır. Kıymetlidir. En azından bir söylediğinin arkasında durur. Çark etmez. Sabah ayrı, akşam ayrı konuşmaz. Kendisini sever sayarız. Kendisine saygıda kusur etmedik o da bize aynı şekilde” dedi.

ANTALYA’YA DİREKT UÇUŞLAR MÜJDESİ
Antalya’nın şu anki konumunun iyi olduğundan söz eden Bakan Çavuşoğlu, “Bu sene sıkıntı olabilir bu sıkıntılarda da bir hayır vardır. Bizi yeni arayışlara yönlendirdi. Rusya bazı ürünleri alıyor bazılarını almıyor bizde yeni pazarlar arıyoruz. Ve bunun faydalarını görmeye başladık. Bazı ülkelere bu süreçte bağlı kalmayacağımızı bu sürede gördük. Çin’den Hindistan’a Orta Asya’dan Kafkasya’ya kadar daha fazla turisti nasıl getiririz diye planlar yapıyoruz. Yakında New York’tan Antalya’ya turist getiren doğrudan uçuşlar başlayacak. Önceden charter yapılırdı. Ama artık direkt olarak uçuşlar başlayacak yakın zamanda. New York’tan Havai 11 saat Antalya 10 saat farkı yok. Azerbaycan’dan daha fazla turist nasıl gelir bunu planlıyoruz. Güneyimizde körfez bölgesi, Arap kardeşlerimiz var. THY Antalya’ya bir merkez kuracak önemli destinasyonlara doğrudan uçuşlar olacak” dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 72 bin 500 üye esnafı ile Türkiye’nin 4’üncü büyük esnaf teşkilatı olduğunu söyledi. Dere, “Görev sorumluluğumuzun farkındayız. Dünya çapındaki kongrelerin Antalya’da yapılması nedeniyle gururluyuz. 5 yılda yapılacak yatırımların Antalya’da 6 ayda yapılmasından dolayı memnunuz” dedi.