Türkiye, Büyük Zafer’in 93. yılını coşkuyla kutladı. Devletin zirvesi ve siyasiler, önce Anıtkabir’de buluştu, ardından milli savunmamızın gözbebeği araçların geçişini izledi. Bu gurura ortak olmayan iki lider, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Demirtaş’tı.

Bahçeli ve Demirtaş’tan milli bayrama veto

Anıtkabir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen ilk tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, yargı mensupları, geçici Bakanlar Kurulu üyeleri ve kuvvet komutanlarının Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı.

Milli bayrama tavır

Devlet erkanının tam kadro katıldığı törende olmayan iki isim ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tı. Ortak tavır sergileyen Bahçeli ve Demirtaş, milli bayrama iştirak etmedi. MHP ve HDP’den yetkili isimlerin de hiçbir törene katılmaması dikkati çekti. Sadece yeni kabinede yer alan HDP’li bakanların törende olduğu görüldü. Devlet geleneğini hiçe sayarak Anıtkabir ziyareti ve AKM’deki kutlamalarda yer almayan MHP ve HDP liderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Ağustos resepsiyonu davetine de icabet etmedi.