MHP lideri Devlet Bahçeli HDP eş başkanı Demirtaş ile birlikte 5 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili net konuştu.
HDP'Lİ VEKİLLERE FEZLEKE

Dokunulmazlığın kaldırılması anayasaldır. TBMM'yi temsil eden bazi partilerin sorumluluğu olan şahsiyetlerin terör dönemlinde teröristlerle bağdaşık ve barışık bir iletişim halinde olduğu tespit edilmesi halinde MHPnin bu konudaki milli hassasiyetleri bilindiği gibi. Fezlekeler gelir, dokunulmazlıkların kaldırılması temel tercihimiz olcaktır. Hükümetten bu tür faaliyetlerde bulunan vekiller var ise başbakanlık yoluyla 40 milletvekili ile MHP üzerine düşeni yapacaktır.
ANAYASA KOMİSYONU

Anayasa uzlaşma masası çok geniş bir masadır. O masanın içerisinde 3 partinin bulunması çok sığ kalır. Ana muhalefetin dışarıda kalması ters düşer. İki parti anayasa komisyonunda tartışmak yerine ön şart olarak sunulması doğru değildir. Dünyada her tarafta masalar kuruldu. Anayasa uzlaşma komisyonunda bulunmayı, fikirlerimi açıkça söylemeyi, kamuoyuyla paylaşarak milletimiz için faydalı olan unsurlara evet diyerek çalışmalarını sürdürecektir.
KAPATMADIK GÖREVDEN ALDIK

İl teşkilatlarımız kapatılmış değildir, 17 il başkanı görevden alınmış, yerlerine yenileri atanmıştır...
Disiplin kuruluna sevk edilecektir. Genel Merkez'e hakareti kabul etmek mümkün değildir. MHP'yi başka kanala sürüklemek gibi bir hataya düşmemelidir.