MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı başlıklarda tıkandığı dile getirilen koalisyon görüşmeleri konusunda her iki partinin tıkandıkları başlıkları atlamaları, koalisyonu kurduktan sonra ''koordinasyon kurulu''oluşturarak çözümsüz konuların hükümet devam ederken müzakere edilebileceğini kaydetti.

Bahçeli, erken seçime gitme yöntemi konusunda ise çarpıcı çıkış yaparak Meclis kararıyla bugünkü Ak Parti hükümetiyle seçime gidilmesine vize verdi. 
 
Bahçeli, Uşak gezisi dönüşünde gazetecilerle özel sohbetinde şu mesajları verdi:

AK PARTİ HÜKÜMETİ GÖTÜREBİLİR 

(Meclis’in seçim kararı alarak AK Parti hükümetiyle seçime gidilmesi tartışılıyor. Yapabilirler mi?) Yapabilirler efendim, niye yapmasınlar. Önemli olan seçimse hepimiz sandığa gideceğiz demektir. Giderken şöyleydi böyleydi diye kafamızı fazla yormanın gereği yok. Arzuladıkları seçimse bizi ilgilendiren sandıktır. Bu kimin hangi formülü ve modeliyle oldu olacak bizi fazla ilgilendirmez. Seçime Ak Parti ile gitsinler. Ak partiye karşı olanlar Ak Partiyle hükümet olmak için de yarışa giriyorlar. Bunun ne sakıncası var. Farklı bir model çeşidi yok. Eğer Başbakanlık olarak hükümet kurmaya görevlendirilmiş insanlar, bu görevde başarısız kalıp, 45 günlük süre içinde diğer alternatifleri deneyerek sonuç alamıyorlarsa, görevi iade edeceklerdir. O zaman Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir konu üzerinde yeni bir görevlendirme mi yapacak zaman kazanmak açısından veya bir seçimi düşünebilir mi? Bunu düşündüğü takdirde halihazırda yeni bir hükümet kurulmadığına göre Türkiye’de yasaya göre hükümet kuruluncaya kadar var olan hükümetin görevine devamı istenmişse o zaman siyasi sosyal ekonomik ve idari tasarrufları kullanma hakkı var demektir. Bu hakkın içerisinde seçime ülkeyi götürme sorumluluğunu da taşıyorsa götürebilir.
 
AK PARTİ VE CHP'YE TAVSİYE 
 
Koalisyonun kurulmasına çaba göstermek daha doğrudur kanaatindeyim. Onun içinde 26 günlük bir çalışma vardır AK Parti ile CHP koalisyonu kurmalıdır. Görüşmeler sırasında uzlaştıkları metin esas alınabilir. Ona liderlerle olan görüşmeler çerçevesinde eklenebilecek ve uyum sağlayabilecek konularda dahil edilinebilinir. Hükümet kurulduktan sonra anlaşılamayan konularda şimdilik ötelenir koalisyon çalışmaları sırasında koalisyonun iç yapısını oluşturabilecek bir kurumsal yapıya benzer bir koordinasyon kurulu ile diğer anlaşılamayan konular üzerinde anlaşma sağlanabilir.
 
DAVUTOĞLU'NA ŞUNLARI DİYECEĞİM

(Davutoğlu size geldiğinde ne diyeceksiniz?) Biz 14 Temmuz’daki görüşmelerimize bağlı kaldığımızı, kendilerinin yapabileceği bir koalisyon çalışması içinde MHP olarak bulunmayacağımızı ama nerede duracağımızı soruyorsanız, demokrasinin iktidarını siz oluşturacaksınız muhalefeti de bize kalacak, biz de ana muhalefet olarak görev yapacağız diyeceğim. Bu kadar net.