MHP Genel Başkanı Bahçeli,Diyarbakır'daki terör saldırısını sert bir dille kınayarak, "Hainler canımızdan can aldılar, evlatlarımıza alçakça kıydılar. Hain emel ve hedeflere karşı Türk milleti tam bir kenetlenmeyle, tam bir birliktelik şuuruyla cevap verecek, saflarımız asla bozulmayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi Twitter hesabı üzerinden Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'taki alçak saldırıların ardından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

"Diyarbakır Bağlar Mahallesi'nde bugün yeni bir felaket daha yaşandı. Hainler canımızdan can aldılar, evlatlarımıza alçakça kıydılar. Çevik Kuvvete ait zırhlı bir midibüsün geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş bomba yüklü bir araç uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

7 kahraman polisimizin şehit olduğu bu menfur saldırıda, 1'i ağır 13 polisimiz ile 1'i ağır 14 sivil vatandaşımız yaralandı.

Yine bugün Mardin Nusaybin'de teröristlerin bombalı eylemi sonucunda 1 evladımız şehit olurken, 7 kişi de yaralandı.

Şırnak'ta İsmet Paşa Mahallesi'ne PKK'lılar uzun namlulu silahlarla bir aileye ateş açtılar ve 1 kişiyi katlederken 1 kişiyi de yaraladılar.

Cizre'de dün evlerinin kapısına patlayıcı isabet eden 11 yaşındaki Büşra ile 12 yaşındaki Yusuf bugün son nefeslerini verdiler.

Maalesef acımız çok büyüktür. Şehitlerimize ve hayatlarını kaybeden sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Hayatlarını kaybeden evlatlarımızın ailelerine, Türk polis teşkilatına ve milletimize sabır ve başsağlığı temenni ediyorum.

Yaralı olup da halen tedavi altında bulunanlara acil şifalar niyaz ediyorum.

Terörü tüm gücümle lanetliyor, Türkiye'nin bu badire dolu zulmet ve zillet günleri mutlaka aşacağına yürekten inanıyorum. Hain emel ve hedeflere karşı Türk milleti tam bir kenetlenmeyle, tam bir birliktelik şuuruyla cevap verecek, saflarımız asla bozulmayacaktır.

Hain emel ve hedeflere karşı Türk milleti tam bir kenetlenmeyle, tam bir birliktelik şuuruyla cevap verecek, saflarımız asla bozulmayacaktır.

Milli vakar, felaket senaryolarında ne yazıyorsa yırtacak, şiddeti rehber yapan teröristlere ve sahiplerine bu aziz vatanı dar edecektir."