MHP'de tüzük değişikliği isteyen muhalifler, ayrı ayrı toplanan delege imzalarını tek klasörde birleştirip parti genel merkezine sunmaya hazırlanıyor. MHP'de tüzük kurultayının toplanmasını isteyen “muhalifler” çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞVURACAK

Olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçilmesine izin vermeyen MHP tüzüğünü değiştirilmesi için de olağanüstü kurultay toplanması gerekiyor. 1 Kasım seçiminin ardından parti yönetiminin değişmesini isteyen ve tüzük kurultayı için ortak bir metinle delegeden imza toplayan MHP'li muhalifler, istediklerini elde etti.

ADAYLAR BAŞVURACAK

Muhalifler, hedefledikleri 700 imzaya ulaşamasa da 400'ü aşkın delege, “tüzük değişsin” talebini genel merkeze sunmayı planlıyor. Genel başkanlık için adı geçen Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener, delegenin ortak metinle topladıkları imzaları bu hafta içerisinde birleştirip genel merkeze sunulması planlanıyor.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE

Genel merkezin bir ayda talebe cevap vermesi gerekiyor. Genel Merkezin olumsuz yanıt vermesi halinde muhaliflerin partiyi olağanüstü kongreye götürmek üzere kayyum atanması talebiyle yargıya gitme seçeneği de bulunuyor.