1 Kasım seçimine 1 ay kala tüm partiler yurtiçi ve yurtdışında yoğun bir seçim kampanyasına hazırlanıyor.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçim gezileri kapsamında yurtdışı ziyaretler yapmayacak. Onun yerine en güvendiği isimlerden oluşan bir ekibi, 3 hafta sonunu kapsayacak üç tur halinde 6 Avrupa ülkesine gönderecek.

2-3-4 Ekim, 9-10-11 Ekim ve 16-17-18 Ekim günlerinde Genel Başkan Yardımcılarından Semih Yalçın Hollanda ve İsviçre’ye, Oktay Öztürk Avusturya’ya, bakanlık teklifi alınca görevini bırakan Kenan Tanrıkulu Belçika’ya, Grup Başkanvekili Oktay Vural Almanya’ya, TBMM Başkanvekili Koray Aydın da Fransa’ya gidecek.

Bahçeli, sürenin sınırlı olması nedeniyle iller yerine Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum, Samsun ile Adana ya da Mersin’de bölge mitingleri yapacak. Kıl payı milletvekilliği kaçırılan bazı illerde de miting düzenlenecek. MHP Lideri, televizyon programlarına konuk olacak ve tezlerini seçmene aktaracak.

‘SANAL HÜKÜMETTİ’

MHP yöneticilerinden edinilen bilgiye göre seçim beyannamesinde büyük değişiklik yapılmayacak. Ancak 7 Haziran sonrası gelişmeler beyannamede ve seçim propagandasında önemli yer tutacak. Bu çerçevede çözüm süreci eleştirisi, artan terör olayları ön plana çıkarılacak. MHP’nin, koalisyonun kurulmasını engelleyen taraf olarak gösterilmesine karşı, koalisyonun Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın tutumu nedeniyle kurulamadığı tezi savunulacak. MHP, “Bize koalisyon önermediler. Onların sözünü ettiği koalisyon ‘halüsinasyon’ koalisyonuydu, sanal hükümetti. Ortada bir hükümet kurma gayreti olmadı” mesajını verecek.