Bahçeli konuşmasına Hocalı Katliamını anarak başladı.
Bahçeli, CHP'nin Anayasa uzlaşma komisyonundan isim bahanesiyle kalkmasını da sert sözlerle eleştirdi.

Bahçeli şunları söyledi;

KILIÇDAROĞLU 'U' DÖNÜŞÜ YAPMIŞTIR

CHP komisyonun kuruluş amacı ve adı dışında farklı farklı isteklerde bulunuş, sudan bahanelerle uzlaşma sürecini sabote etmiştir. 27. Dönem’de ismi belirlenen TBMM, Anayasa Uzlaşma Komisyonu tabirini beğenmeyen CHP, Türkiye’yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu ismini dayatmıştır. Elbette CHP’ye göre isim bahane, uzlaşma komisyonu masasını yıkmak şahanedir. CHP’nin ilk dört madde ve parlamenter sistem şartları kamuoyuna yansımıştır. Bu bizim de kırmızı çizgimizdir. Ancak hem AKP’nin hem CHP’nin bu konuda kafası oldukça karışıktır. Kılıçdaroğlu’nun bu konuya tutarsız bakışı sır değildir. Geçen yıl ilk üç maddenin değişebileceğini söyleyen CHP lideridir. Kısa bir süre sonra U dönüşü yapan da yine aynı kişidir. CHP’nin malum nedenlerden dolayı uzlaşma sürecini tıkaması doğru ve isabetli olmamıştır.

MHP lideri, 'CHP'nin ikna edilip tekrar masaya getirilmesi gerekir. Yoksa bu anayasa ölü doğar' diyerek yeni anayasa konusunda en samimi partinin MHP olduğunu söyledi.
Bahçeli 'AKP anayasa masasını başkanlık sistemiyle kilitlemiştir. Başkanlık sistemiyle sakat yaklaşım anayasa sürecini tesir altına almıştır. TBMM Başkanı da buna hizmet etmektir. Erdoğan'ın suyunda çalışan TBMM Başkanı'nın başkanlık sistemine odaklanması talihsizliktir. Bu yeni bir şey değil, herkesin bildiği çarpıklıktır. CHP'nin bu bahanesi inandırıcı değildir. CHP olmadan da diğer partilerle anayasa yapılabileceğinin söylenmesi maksadını aşan söylemdir. Tam mutabakat olmadan kapsayıcı olmaz. Anamuhalefet partisi olmadan yeni anayasa yazımı sakıncalıdır. CHP'nin ikna edilip masaya daveti sağlanmalıdır. Aksi takdirde anayasa ölü doğacaktır. Gereken anayasa bir kişinin ihtiraslarına kurban verilemez. Biz Erdoğan'ın başkanlık hayalini gerçekleştirmek için anayasaya yapamayız. Biz Türklüğü ve Türk milletini anayasa kanalıyla tahliye etmek isteyenlere fırsat veremeyiz' dedi.