Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilen Ayşen Gürcan, görevini Ayşenur İslam'dan devraldı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen devir-teslim töreninde konuşan Ayşenur İslam, gönül rahatlıyla görevi Ayşen Gürcan'a devrettiğini söyledi. İslam, "Güzel çalışmalar nasip olsun. Bir yabancı olsaydı 'burayı çok seveceksiniz ve çok iyi işler yapacaksınız' diyecektim ama bunu size söylemeye gerek yok zaten biliyorsunuz, çok güzel işler yapacaksınız inşallah. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ BÖYLE TAKDİR ETTİLER'

Ayşen Gürcan da bunu bir nöbet devri gibi düşündüğünü belirterek, Bakanlığa nice bakanların geleceğini, önemli olanın hizmetin devam etmesi olduğunu söyledi. Bir teknokrat olarak atandığına dikkati çeken Gürcan, "Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız böyle takdir ettiler. Benim için şereftir. Bu kurum benim ailem sayılır" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Gürcan, İslam'a çiçek takdim etti ve İslam'ı Bakanlık çıkışına kadar eşlik ederek, uğurladı.