Bakanlar Kurulu sonra açıklamalarda bulunan Bülent ArınçSuruç'ta meydana gelen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Suruç Belediye'nin polise engel olduğunu belirten Arınç, "Suruç'ta her gün 3 gösteri yapılıyor ve HDP'nin yöneticileri yapıyor. Acaba bu grubun içinde neden yoklardı? Gerekçelerini öğrenmek isteriz" dedi.

"Devlet olarak an güvenliğini sağlamak için tüm tedbirleri almalıyız. Asker bölgesiyse TSK, polis bölgesiyse emniyet. Vatandaşın güvenliği için her şey yapılıyor."

SURUÇ BELEDİYESİ ENGEL OLDU

Suruç Belediyesi'nin kültür merkezine belediyenin etkinlikleri yapılmaktadır. Polis arama yapalım dediğinde, polisi istemiyoruz demişlerdir. Taraf Gazetesi duysun diye söylüyorum. Sonunda o grubun içine giren birisi eylem yapmıştır. Düşünebiliyor musunuz? O insanların aralarına birinin karıştığını fark edememiştir.

GÜVENLİK KAMERALARI ÇALIŞMIYORMUŞ

İlk aramada olmayan kişi, nasıl kültür merkezine girmiş. Bakınız Suruç Belediyesi'ne ait Amara Kültür Merkezi'nde güvenlik kameralarının olduğu ama 10 aydır çalışmadığı söyleniyor. Belediye arama yapılmasına izin verilmiyor. Suruç Belediyesi'nden ölen olmadı. Özellikle uzak tutulduğu istihbaratı alınıyor. Bunlar değerlendirilecek.

ARINÇ'TAN KRİTİK SORU

Türkiye'ye yönelik algı operasyonu yapılıyor. Bütün kayıtlar gösteriyor ki Suruç'ta her gün 3 gösteri yapılıyor ve HDP'nin yöneticileri yapıyor. Acaba bu grubun içinde neden yoklardı? Gerekçelerini öğrenmek isteriz.