Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Çarşamba gününden itibaren bazı cadde ve sokaklardaki otoparklarla ilgili uygulayacakları karara ilişkin, "Yol kenarı otoparkların tamamını iptal etmiş bulunuyoruz. Yol kenarı otoparkları bundan sonra Ankara'da ücretsiz" dedi.

 
ESNAFA BAŞSAĞLIĞI

Gökçek, Ankara'da esnafın otopark protestosu sırasında silahla bir kişinin öldürülmesi olayının ardından hayatını kaybeden gence rahmet, ailesine ve Rüzgarlı Sokak esnafına başsağlığı diledi.
 
"Gerçekten çok üzüldük. Genç yaşında bir kardeşimizin böyle bir olayda kaybedilmiş olması bizi çok ama çok üzdü" diyen Melih Gökçek, yaklaşık 5-6 aydan bu yana özellikle otoparkta vatandaşa kötü muamele yapılması, fazla ücret alınması, yer yer ücret vermek istemeyen vatandaşlarla tartışmalar yapılması konularında yoğun şikayetler aldıklarını açıkladı.
 
Bu şikayetlerin yoğunlaşması üzerine Belediye Meclisi'nde ikinci ayda yeni bir karar aldıklarını vurgulayan Gökçek, mutlaka el terminali alınmasını ve bütün otoparkçıların vatandaşa hizmeti bununla vermesini, 15 dakikaya kadar vatandaştan kesinlikle para alınmamasını, tek tip kıyafet giyilmesini, 10x10 ebatta kimlik bilgilerini ihtiva eden tanıtıcı bir yaka kartı takılmasını, bütün otoparklara istisnasız tarife cetvelini ihtiva eden levhalar asılması kararını aldıklarını anlattı. 
 
Konuyla ilgili tarafları mukavele yenilemek üzere davet ettiklerini anlatan Melih Gökçek, söz konusu tarafların sözleşmeleri yenilememek için direnç gösterdiğini, ancak mukavelelerin yenilendiğini ve sürecin ardından devamlı olarak kontrollere başladıklarını bildirdi.