Bakanlar toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI IŞIK: SICAĞI SICAĞINA YAPILAN AÇIKLAMALAR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde açıklamalarda bulundu.

Fikri Işık, "Dün sıcağı sıcağına yapılan açıklamaların tamamı biraz hissiyat açıklamalarıdır. Önümüzdeki günlerde biraz daha sağduyulu açıklamalar gelebilir. Ona göre biraz ihtiyatlı konuşmada fayda var. Dün akşam Bahçeli'nin, CHP'nin ve HDP'nin açıklaması da biraz seçim sonrasının sıcaklığı... o seçim atmosferinin sıcaklığı diye değerlendiriyorum" dedi.

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU: ÖNÜMÜZDE MATEMATİKSEL BİR FOTOĞRAF VAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Önümüzde bir matemetiksel fotoğraf var. İnşallah milleti merkezi alan bir anlayışla güçlü bir istikrarlı yönetim süreci devam eder diye diliyorum.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ: ENTERESAN BİR SEÇİM OLDU

Seçim zamanında ve tüm Türkiye’yi dolaştığımızda bir şey söylemiştik . Sandıktan çıkan sonuç başımız üstüne. Demokrasiye saygılı olmak yalnızca sözle değil icraatla olması lazım. Enteresan bir seçim oldu. Özellikle provakatif davrananlar sandıktan kaos bekleyenler enerji kesintilerinin ardına sığınanların gayreti boşa çıktı.

ÇALIŞMA BAKANI FARUK ÇELİK: AK PARTİ DERS ÇIKARAN PARTİDİR

Seçimden sonra Ak Parti oturup seçim sonuçları değerlendiren ve buradan atılması gereken adımlar  konusunda ders çıkaran partidir. Yeni dönemin en önemli mesajı diyalog talimatı milletten gelmiş bulunuyor.  Şuanda ortaya çıkan tabloya baktığınızda tablonun ne söylediğini göremiyor isek yanlış içindeyiz demektir.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU:  BİZ MESAJI ALDIK
 

Biz milletimizin verdiği karar saygı duyuyoruz. Biz seçim öncesi ve sonrası milletimize hakaret etmiyoruz. Ak Parti olarak milletimiz bize hangi görevi yaparsa o görevi yerine getirdik. Siyasi partiler açıklamalarını yaptı. Seçimin hemen sonrasında sıcağı sıcağına açıklama yapmak ne kadar sağlıklı göreceğiz.  Milletin verdiği mesaj tüm siyasi partiler tarafından alınmalıdır. Ak parti her zaman böyle davranmıştır. Biz mesajı aldık.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ: EN UZAK İHTİMAL ERKEN SEÇİMDİR

Numan Kurtulmuş: Milletimizin gösterdiği tercihe saygı duyarız. Milletimiz her partiye belli mesajlar vermiştir. Üzerimize düşen Türkiye’nin demokratik reformları sürecini tamamlamaktır.Seçimden sonra kurulacak hükümetle tüm partilerle demokratik reformlar sürecini tamamlamak zorundadır. Türkiye’de yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Türkiye’nin milletin iradesine saygı göstererek demokratik yeni yapıya geçmesi gerekiyor.

Erken seçim görmüyorum, koalisyon hükümeti denenecek. En uzak ihtimal erken seçimdir. Türkiye olgun bir demokrasiye sahip. Ak Parti’nin olmadığı hükümet mümkün değil.