Kasım’da yapılması gündeme gelen seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkmayı hedefleyen AK Parti'nin vitrini, tüzüğü, söylemi ve milletvekili listeleri yenilenecek.

AK PARTİ MYK'DA KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı'nın, 45 günlük sürenin dolmasıyla alması beklenen "seçim yenileme" kararıyla birlikte "Geçici Bakanlar Kurulu" oluşturulacak. Bu kabinede, vekil sayısının çokluğundan dolayı ağırlık AK Partili bakanlarda olacak. AK Parti'den Başbakan'ın yanı sıra 11 bakanın görev alması bekleniyor. Dünkü MYK'da bu detaylar da konuşuldu. 

GENÇLERE ANLATILACAK

Seçim meydanlarında, 7 Haziran öncesini ve sonrası anlatılacak. Özellikle, 16 yıl sonra ilk kez koalisyon sürecine tanıklık eden genç kitleye, "tek parti" iktidarının getirileri ile "koalisyon"un götürüleri aktarılacak. 13 yılda sağlanan istikrar ile seçimden sonra 2.5 aylık  dönemde oluşan tablonun farkına dikkat çekilecek. 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA ÖZEL ÇALIŞMA

Milletvekili aday listelerinde hassas bir çalışma yapılacak. Üç dönemliklerin dönüşünün yanı sıra, bazı bölgelerde yeni yüzler listelere girecek. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya özel çalışma yolda. Kürt oylarında son seçimde yaşanan düşüşü iyi analiz eden parti kurmayları, yeni seçimde, yeni listelerle bu kaybı telafi etmeyi hedefliyor.

13 YILLIK KAZANIMLAR KORUNACAK

Halen 62'nci Hükümet, iş başında. Seçim Hükümeti'nin kurulması öncesi ve sonrasında ekonomiden güvenliğe kadar 13 yıllık kazanımların ortadan kalkmasına hiçbir şekilde imkan verilmeyecek. Çalışmalar bu doğrultuda olacak.