AK Parti, seçime 2 ay kala Türkiye’nin önündeki en önemli meselelerden biri olan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle, “buzdolabına konulan” çözüm süreciyle ilgili önemli bir adım attı. Bölgede incelemelerde bulunmak üzere 8’er kişilik iki heyet oluşturuldu.

Heyetlerden birine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül başkanlık ediyor. Heyetlerde AK Parti milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ali İhsan Arslan, Adnan Boynukara, Sadi Bilgiç, eski milletvekilleri Gülşen Orhan, Murat Yıldırım gibi isimler yer alıyor.

DAVUTOĞLU'NA RAPOR SUNULACAK

Heyetlerden ilki dün Ağrı ve Van’a gitti. Diğer heyet ise perşembe günü Mardin ve Diyarbakır’da olacak. Çözüm sürecinin geldiği aşamanın ve vatandaşın beklentilerinin fotoğrafını çekecek olan heyetler, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra kanaat önderleri, valiler, kaymakamlar, emniyet görevlileri ve vatandaşlarla görüşecek. Heyetler gözlemlerini, değerlendirmelerini ve önerilerini bir rapor halinde Başbakan Davutoğlu ve hükümete sunacak.

KAYGILAR GİDERİLECEK

Heyetlerin ajandasında terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede yaşanan sıkıntılar, sivil ölüm iddiaları, vatandaşların kaygılarını giderme bulunuyor. Milletvekilleri bölgedeki vatandaşlara,

“Çözüm süreci bitmedi; bu konuda endişeniz olmasın. 90’lı yıllara dönüş asla söz konusu olmayacak. Bu süreçte kamu düzeninden de asla taviz verilmeyecek. Devlet tüm imkânlarıyla yanınızda. Ancak terör örgütünün baskılarına ve kara propagandasına da prim vermeyin. Kamu düzeni sağlanana, silahlı terör unsurları sınır dışına çekilene kadar operasyonlar sürecek” mesajını iletecek.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Hükümet çevrelerinde ve güvenlik bürokrasisinde, seçim güvenliği de önemli bir başlık olarak değerlendiriliyor. Sözde demokratik özerklik ilan edilen yerler başta olmak üzere, kamu otoritesini sarsmaya, seçimi manipüle etmeye yönelik girişimlere izin verilmeyecek.