AK Parti seçim stratejisinde değişikliğe gidiyor. Üç ayaklı yeni plan şöyle:Yapılanlar yerine yeni projeler geliştirilip anlatılacak; emeklilere ve sosyal kesimlere yeni vaatler oluşturulacak; Partiye puan kaybettiren vekiller listeden çıkarılarak milletvekili listeleriyenilenecek.

SEÇİM STRATEJİSİNİ YENİLEYECEK

AK Parti, olası bir erken seçim nedeniyle seçim stratejisi üzerinde çalışıyor. 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra seçmenin neden kendilerine oy vermediği ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptıran AK Parti, olası erken seçimde stratejisini yenilemeyi planlanıyor. Anket sonucu 7 Haziran seçimlerinde özellikle ekonomik vaatler, projeler, sosyal kesimlere yönelik bölümlerin yetersiz kaldığını ortaya çıkarmıştı. Erken seçimde bu olumsuzlukların hepsini gidermeye dönük plan hazırlanacak. AK Parti'nin üç ayaklı stratejisi şöyle:
 
ÖNEMLİ PROJELER: AK Parti geçmişte olduğu gibi vatandaşa umut veren, geleceğe dönük projeler ile seçmenin önüne çıkacak. Yapılanlar değil, yapılacaklar, ülkenin ulaştırılmak istendiği nokta anlatılacak. Son seçimde üçüncü köprü, havaalanı gibi büyük projeler yerine daha çok geçmişte yapılanlar ön plana çıkmıştı.
 
SOSYAL KESİMLER VE YARDIMLAR: AK Parti kurmayları son seçimde kendilerini olumsuz etkileyen konulardan birinin emeklilere ikramiye ve sosyal kesimlere dönük vaatler olduğunu düşünüyor. Seçime giderken bu konuda önemli adımlar atılması planlanıyor. Emekli, memur ve çalışanlara bütçe olanakları dahilinde bazı iyileştirmeler yapılması düşünülüyor. Bunların neler alacağı üzerinde çalışılacak ve önümüzdeki süreçte netleşecek. Öğretmenlerin eş durum tayinlerinde sağlanan kolaylıklar bu kapsamda değerlendiriliyor. Hükümetin, kurban bayramında emekliye 600-700 liralık kurban parası vermesi üzerinde de duruluyor. Ayrıca meydanlarda, AK Parti'nin emekli maaşlarını seyyanen 100 lira arttırdığı bunun yıllık bin 200 lira yani bir ikramiyeye denk düştüğü de anlatılacak. Memurlarla yapılan toplu sözleşme görüşmeleri hükümetin 2016, 2017'ye ilişkin tekliflerini arttırabileceği de kulislerde konuşuluyor.
 
LİSTELER YENİLENECEK: AK Parti, listelerde yapılan hatalarında partiye birkaç puan kaybettirdiğini düşünüyor. Seçimde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin başta olmak üzere aday listelerinde yenilikler yapılacak. Teşkilattan isimler listelere dahil edilirken, "ithal aday" denilen ve başka illerden getirip aday gösterilme uygulaması kısıtlı tutulacak. 3 dönem kurula kalktığı için seçmenden oy getirecek 70 üç dönemlik eski milletvekilinden 20-30'una listelerde yer verilmesi de konuşuluyor. Partideki küskünlüklerin giderilmesi, küsüp ayrılanların geri getirilmesine dönük de adımlar atılacak.