Almanya'nın başkenti Berlin'de bazı temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) terör örgütü PKK ile olan ilişkisine işaret ederek,"Türkiye'de parti kapatmanın bir tek sebebi vardır. O da siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişki içerisinde bulunması. Açıkça teröre ve şiddete çağrı yapması bunlarla ilişki içerisinde bulunması kapatılma sebebidir" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın daha önce arkalarında terör örgütü olduğunu dile getirdiğini vurgulayan Şentop, şimdiye kadar barıştan bahseden HDP'nin DAEŞ terörünü kınadığını ancak PKK terörüyle ilgili bir kınamada bulunmadığını ifade etti.

Siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişki içerisinde bulunması durumunda kapatılabileceğini kaydeden Şentop, "Açıkça teröre ve şiddete çağrı yapması bunlarla ilişki içerisinde bulunması kapatılma sebebidir. Bu sebeple Avrupa ülkelerinde kapatılan siyasi partiler vardır. AİHM bu siyasi partilerin kapatılmasını AİH sözleşmesine uygun bulmuştur. Burada her açıdan AİH müktesebatına bakacak olursak siyasetle terörün bir arada, birbirleriyle ilişkili olarak yürütülebilmesi mümkün değil. HDP'nin bu manada çok ciddi dönüm noktasında olduğunu ve bir karar vermesi gerektiğini ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.