AK Parti'den atılacak 9 kişinin tam listesi... Bu iddialı başlık Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün bugünkü köşesine ait, detaylar ise dikkat çekici.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan'ın dünkü köşesini bugünkü yazısına taşıdı. 

"‘İÇ kale’ savunucuları dışında muhafazakâr kanatta bence AKP açısından yapıcı bir tartışma başladı" diyen Ertuğrul Özkök, Eraslan'ın yazısından yola çıkarak AK Parti'den atılacaklara ilişkin profili yayınladı. 

"Bu kanatta eskiden beri yakından izlediğim Sibel Eraslan, 'Evet oylarını kimler düşürdü ve yeni dönemde olmaması gereken kişiler kimlerdir' başlıklı bir liste yapmış" diyen Özkök şunları yazdı:

BİR: “Son iki günde ortaya atılan eyalet sistemi laflarını çıkaranlar, sağda solda hızını alamayıp eski Türkiye’yi yıkıyoruz, devrim yapıyoruz diye caka satarken özellikle kadın seçmenleri korkutan şovmenler...”

İKİ: “Her lafına idam, kodes, vatan hıyanetiyle başlayan troller...”

ÜÇ: “Kibirden taş keseceğini düşündüğüm vekiller, kapıları rugan pabuçlarının uçlarıyla tekmeleyen bürokratlar...”

DÖRT: “Fotoğrafa girebilmek için birbirine dirsek atan örtülü mebuslar, sürekli insan azarlayan devlet destekli STK’lar...”

BEŞ: “Kültür ve sanattan bir türlü ellerini çekmeyen ihaleciler, çantacılar...”

ALTI: “Her yanı zebella gibi gökdelenlerle kuşatan müteahhitler...”

YEDİ: “Demokratik bir rejimin demokratik imkânlarıyla kurulmuş bir partiyi asrı saadetin devamı olarak sunabilen anakronik şaşkınlar...”

SEKİZ: “Televizyon kanallarını parsellemiş ve toplumsal hiçbir inandırıcılığı da, karşılığı da olmayan uğursuzlar...”

DOKUZ: “Birbirini sevmeyen ve birbirine güvenmeyen teşkilatlar, dava arkadaşlığı denen ruhu hayatta tatmamış olanlar...”

Özkök yazısını şu satırlarla bitirdi:

"Kimdir bu yazdıkları...

Ben, dışarıdan biri olarak, her birinin karşısına yazacak en az 3 isim buldum. Siz içerdekiler... Siz de deneyin... Eminim siz çok daha fazlasını bulursunuz."