Başbakan Ahmet Davutoğlu da, hızlı bir şekilde işleyecek olan Hükümet kurmave Meclis Başkanlığı seçim sürecinin parti ayağını, MKYK toplantısı ile başlatacak. Davutoğlu, dün,  seçim hükümeti ile son toplantısını gerçekleştirirken, bugün de seçimden sonra ilk MKYK toplantısını gerçekleştirecek.

Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin yanı sıra, partinin en büyük karar organı olan MKYK’dan da yetki verilmesi gerekiyor.  

Dolayısıyla Davutoğlu, bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda hem seçim sonuçlarını değerlendirecek, hem de MKYK’dan, yeni hükümeti kurma konusunda yetki alacak. Başbakan Davutoğlu, yemin törenine kadar geçen sürede de, yeni kabine ve Hükümet programı üzerine yoğunlaşacak.
 
YENİ KABİNE
 

YSK’nın kesin seçim sonuçlarının yayınlanması ise, yeni Hükümet ve Meclis Başkanlığı seçimi için başlangıç olacak. Kesin sonuçları açıklamasından 5 gün sonra milletvekilleri Meclis’te yemin edecekler. Başbakan Davutoğlu, yemin töreninin yapıldığı gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni hükümeti kurma görevini alacak. Yemin töreninin gece geç saatlerde tamamlanması olasılığı nedeniyle kabine ertesi gün hazır olacak. Meclis Başkanlığı seçim süreci de bu arada işlemeye başlayacak.