AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde coşku devam ediyor.  Partililer, salonda AK Parti Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile karşıladı.   Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte salona girdi. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü.  Binali Yıldırım ve eşi daha sonra partililere ve gazetecilere karanfil dağıttı. 

> Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona geldi. Davutoğlu çiftini girişte Binali Yıldırım ve eşi karşıladı. Ahmet Davutoğlu salona kendisini karşılayan AK partili yetkililer ile tokalaşarak girdi.


AK PARTİ KONGRESİNİN YAPILACAĞI SALONA GELEN GENEL BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM, PARTİLİLERİ SELAMLADI. 

6 BİN KİŞİ DAVETLİ

Kongrede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, genel başkan adayı Binali Yıldırım ve Davutoğlu’nun hayatı kısa filmlerle anlatılacak. 6 bin kişinin davet edildiği kongreye, TOBB, Okçular Vakfı, TÜRGEV, Alevi ve Roman derneklerinin temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 2015 yılında yapılan ve Davutoğlu’nun tek aday olduğu kongreye, yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçi davet edilmişti. Bu yıl ise yabancı devlet başkanları kongreye davet edilmedi. AK Parti, kongreye, Mısır, Bangladeş, Rusya’nın büyükelçilerinin yanı sıra ‘7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri ile terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır’ gerekçesiyle HDP’yi davet etmedi. Kongre nedeniyle Ankara’da birçok yol gün boyu ulaşıma kapatılacak. Kongrenin yapılacağı Arena Salonu’nun etrafı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınacak. Salona giremeyenler için çadırlar kuruluyor. 

SLOGAN: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM

AK Parti’nin genel başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Yıldırım’ın fotoğrafları da kongre salonuna asıldı. Kongrenin ana teması ‘Kutlu Yürüyüşe Devam’ mesajı olacak. Yıldırım’ın konuşmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara ilişkin açıklamalar yapacağı bildirildi. 

Yıldırım, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından perşembe günü MGK toplantısında Başbakan olarak görev alacak.