Hükümet kurma sürecinde AK Parti ve CHP arasında varılan mutabakat çerçevesinde heyetler arası ilk görüşme 5 saat sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında "Görüşmeler önümüzdeki hafta yoğun şekilde hafta sonuna kadar sürecek" dedi.

Koç, "Koalisyon partisi kurulmaya çalışılmıyor, koalisyon hükümeti kuruluyor" dedi.

AK Parti'yi temsilen koalisyon görüşmesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de yaptığı açıklamada, "Pazartesi Bakanlar Kurulu olursa Salı bir araya geleceğiz. İlk toplantı verimli oldu diyebiliriz. 10-12 Maddeyi belirledik. Bundan sonrasında oturacağız heyetlerle her bir konuya göre tartışma yapacağız, değerlendireceğiz. Gün aşırı bir araya gelerek dört beş toplantıda maddeleri bitireceğiz. Bundan sonra böyle ilerleyeceğiz. Herşeyi açıklıkla konuştuk. İki ayrı partiden bahsediyor. Ak Parti, Ak Parti olarak kalacak. İlkeleri devam edecek. Tek parti mantığı ile bir araya gelmiyoruz. Herkes felsefelerini ortaya koyuyor. Koalisyon hükümetlerinin mantığı yakınlık kurmakla alakalıdır. Yakınlık çerçevesinde ortak hükümet kurarsak ne ortaklıklarımız olur. Bunlara bakıyoruz. Yorucu ve dinamik bir hafta var önümüzde. Titiz bir şekilde her şeyi masaya yatırıyoruz" diye konuştu.

AK PARTİ VE CHP HEYETLERİ

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde saat 14.10'da başlayan görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.
CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.