Geçici seçim hükümetinde bakanlık görevini kabul etmesiyle birlikte partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş, belli ki kısa süre içinde MHP’den ihraç edilecek.

''Bu durumda, Türkeş’in 1 Kasım 2015 erken genel seçiminde Ak Parti’den aday olmasına da şaşırmamak gerekiyor.” diyen Vatan Yazarı Murat Çelik, bu soruyu Türkeş'e yöneltti ve aldığı cevabı köşesinde şu sözlerle kaleme aldı...
 
Verdiği yanıt yine dikkat çekici ve tartışma yaratacak türden oldu.
 
Tuğrul Türkeş, partisinden gelen istifa çağrıları, istifa etmezse ihraç edileceği yönündeki açıklamalar ve MHP’den ayrılması halinde siyasi yaşamına Ak Parti’de devam etme ihtimali konusunda aynen şöyle dedi:
 
“Hayır. Ben MHP’deyim. İstifa etmedim. Etmem. Anayasal bir görev üstleneceğim. Onlar da beni atamaz.”
 
Karar için iki ay
 
Türkeş, ‘tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması’ için Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) sevk edilmişti. MHP tüzüğüne göre MDK, en geç 15 gün içinde takibat başlatacak ve en geç iki ay içinde görüşerek karara bağlayacak. Aksi halde konu, Türkeş’in lehinde kesinleşmiş sayılacak. MDK, partiden kesin çıkarma kararları için üye tam sayısının çoğunluğu ile karar almak zorunda. Türkeş, 15 gün içinde MDK’da yazılı ya da sözlü savunma yapacak. Türkeş, MDK kararına 10 gün içinde itiraz edebilecek.