"GÖZYAŞI DA VAR SEVİNÇLER DE VAR"
"Bu öykünün içinde acılar da var gözyaşı da var sevinçler de var" diyen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti cumhuriyet yapan bu eğitimdir" dedi.


Kılıçdaroğlu, "Babamın nasıl okula başladığını anlatmak isterim. Köyden dedemle birlikte Nazimiye ilçesine geliyorlar. Caddede yürürken bir zil çalıyor ve bir kapıdan çocuklar dışarı fırlıyor. Babam ’bunlar kimin çocukları’ diyor. Dedem ’burası ev değil oğlum okul’ diyor. Babam okula gitmek istiyor ancak dedem karşı çıkıyor" dedi.

"BEN BU ÜLKE İÇİN PIRIL PIRIL 3 ÇOCUK YETİŞTİRDİM"

Babasının ısrarları sonucu yaşını küçültürüp okula kaydolduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Onun direnci bizi buraları taşıdı. Annem okuma yazma bilmezdi. Ama ben bu ülke için pırıl pırıl 3 çocuk yetiştirdim. Hangi anne baba çocuklarının iyi okumamasını ister. Cumhuriyeti cumhuriyet yapan bu eğitimdir" diye konuştu.

Gözleri dolan Kılıçdaroğlu, 7 kardeşten üniversitesi okuma şansı olan tek kişi olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Babamın 7 çocuğuna birden ayakkabı aldığını hiç hatırlamıyorum. Pardösüm üniversiteye geldiğimde oldu" dedi.

"NEDEN BİZ ÜÇÜNCÜ SINIF DEMOKRASİYE RAZI OLUYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Eğer bugün buralara geldiysek, onurlu bireyler olarak yurttaşların karşısına çıkıyorsak biz bunu cumhuriyete borçluyuz. Ama bazılarımızı var ki cumhuriyetin sayesinde bi ryerlere gelmelerine rağmen cumhuriyetin değerini bilemediler" şeklinde konuştu.

"Neden biz üçüncü sınıf demokrasiye razı oluyoruz" Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanı neden birinci sınıf demokrasiye layık değil. Bizim hedefimiz bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getirmek" ifadesini kullandı