Kadıköy’de 1965-1982 yılları arasında yıllarca MHP Kadıköy İlçe Başkanlığı yapanBekir Doğan, siyasi gündemi değerlendirdi.

KULAKLARI DUYSUN BAHÇELİ'NİN...

Siyasi yaşamı esnasında rahmetli Alparslan Türkeş ile yaşadığı anılarından bahseden Bekir Doğan, “Sohbet ederdik, anılarımız var. Bu masada yemek yerken bir soru sordum kendisine. ‘Başbuğum Kıbrıs çıkarması oluyor, rahmetli Erbakan ve Ecevit’in beraberliğinde, bizim dedim siyasetimiz ne olacak. Bekir Bey dedi. Karaoğlan’ın yanındayız’ dedi. Kulakları duysun Bahçeli’nin, buradan kendisine ithaf ediyorum. Sabit fikirliliğin, çıkmazın, çekememezliğin lüzumu yok" dedi.

"BİNDİĞİNİZ DALI KESİYORSUNUZ"

Liderin liderliğini yapması gerektiğini anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Türk milletine sesleniyorum. Kendinize gelin. Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Düşeceksiniz, elinizden tutan olmayacak. Sizi kaldıran olmayacak. Daha tepeleyecekler. Bunun bilinci içerisinde hareket edin. Bir kişiye kin ederek, bir memleketi yok etmeye hiçbirinizin hakkı yok. Siyasetin de bir namusu, siyasetin de bir şerefi, siyasetin de bir ilkesi vardır.

ALLAH ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA ÖMÜR VERSİN

AK Parti’nin yaptığı icraatları takdirle karşıladığını ifade eden Bekir Doğan, şunları söyledi:

“Türkiye dün bir paket sana yağına muhtaçken, 2 litre benzin için 3 gün nöbet bekliyorken, bugün yer altından 150 senelik hayaller, rüyalar tahakkuk etmişse, deniz üzerinden, deniz altından yollar, hava meydanları yapılabiliyorsa, ekonomimiz ayakta duruyorsa, sanayimiz gelişmiş ise, Avrupa ülkeleri perişan haldeyken, Türkiye kendi yağı ile kavruluyorken bir de 17 devlete elini uzatıp ta Somali’deki insanlara gidip su kuyusu kazıyor ise, burada benim bir vatandaş olarak iftihar etmem ve takdir etmem, sevinmem ve onu desteklemem gerekiyor. Ben bunlar yapıldığı için Allah uzun ömür versin diyorum. Bir Ahmet Davutoğlu, bir Tayyip Erdoğan, bunlara kin ederek bir millet yok olmasın. Yüce Mevlam akıl fikir versin."

TÜRKEŞ YAŞASAYDI AK PARTİLİ OLURDU

Alparslan Türkeş’in ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda siyaseti bir kenara bıraktığını dile getiren Bekir Doğan, “Türkeş sağ olsaydı, oğlu Tuğrul Türkeş gibi AK Partili olurdu. Ben öyle biliyorum. Çünkü bütün hareketleri vatanseverliktir. Nerede bir kriz, nerede bir eksiklik olursa Türkeş onu orada yamar hallederdi. Öyle bir güce, öyle bir zekaya sahip bir adamdı. Bambaşka bir liderdi” ifadelerini kullandı.