Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, haklarında kırmızı bülten çıkarılan 650 terör örgütü PKK mensubu, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yakalanmalarına rağmen bu ülkeler tarafından Türkiye’ye iade edilmiyor.

Avrupa’dan iadesi istenen terör örgütü üyeleri genelde aktif terör eylemlerine katılan kişilerden oluşuyor. Kimi Avrupa ülkeleri aranan teröristi serbest bırakmış.

Stratejist İlhaner Avrupa’nın çözüm sürecinin devamını PKK daha da güçlensin diye istediğini söyledi, “Avrupa akıl vermeyi bırakıp PKK’lıları iade etsin” dedi. 

Öte yandan Almanya’nın da PKK ve DHKP-C ile diğer terör örgütü üyelerinden Türkiye’nin aradığı 300 terör örgütü üyesinin iadesini reddettiği bildirildi.

EYLEME KARIŞAN KİŞİLER

Avrupa’dan iadesi istenen sözkonusu terör örgütü üyelerinin genelde aktif terör eylemlerine katılan kişilerden oluştuğu da vurgulandı. Danimarka’nın PKK’nın yayın organlarından Roj TV’ye destek verdiği, Türkiye’nin aradığı bazı teröristleri vermediği buna karşın Türkiye’nin aktif terör olaylarına katılmadığı gerekçesiyle iadesini reddettiği Hasan adlı bir kişi konusunda, Danimarka medyasının Türkiye aleyhine yoğun algı faaliyeti yürüttüğü belirtildi.

SERBEST BIRAKTILAR

Yunanistan’ın da AK Parti ile Adalet Bakanlığı’na saldırı düzenleyen DHKP-C’li teröristleri iade etmeyerek serbest bıraktığı kaydedildi. Bu kapsamda Türkiye terörle mücadele konusunda hiç destek vermeyen bir çok AB ülkesinin, Türkiye’nin aleyhine teröre yönelik büyük algı kampanyası yürüttükleri belirtiliyor.

TÜRKİYE VERMEZSE... 

Çeşitli gerekçelerle Türkiye’nin istediği terör örgütü üyelerini iade etmeyen Avrupa ülkelerinin Türkiye’den benzer bir talepleri olduğunda ise Türkiye aleyhine yoğun algı faaliyetleri yürüttüğü belirtiliyor.