Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi" imza töreninde konuştu. Erdoğan 4.5G ihalesinde getirelecek yerli ürün kullanma zorunluluğunun ülke ekonomisine 5 milyar dolar katkı sağlayacağını söyledi.


HERKESTEN DAHA FAZLA İLGİLENDİRİYOR

Türkiye'nin çok önemli hizmetlerin başarı ile yürütüldüğü bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, ''Sorunlar tüm bölgenin ve dünyanın da sorunlarıdır. Yaşanan hadiseler bizi herkesten daha fazla ilgilendiriyor. Suriye'de 4 yılı aşkın süredir yaşanan olaylara sırtını dönen Avrupa kapısına dayanan göç dalgasının ardından bu sorunla yüzleşti. Bize sözde destek veren Avrupa ülkeleri şimdi birlikte ne yapabiliriz noktasına geldi.'' diye konuştu.

MERKEL'E HAKARET EDEN 2,5 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Almanya'da Merkel'e edilen hakaret sonrasında 2.5 yıl mahkumiyet alındığını hatırlatan Erdoğan, ''Yargı hemen neticelendirdi. Ülkemizde olay tam tersine, buralarda ise istedikleri gibi hakaret edebilecekler ve bu ülkede gerek siyasetin içerisinde bulunanlar gerekse meslektaşları tarafından takdir edilecekler.'' dedi.

KULAKLARINI TIKIYORLAR

Türkiye'nin her alanda yine kararlı bir şekilde kalkınmaya devam ettiğini de belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

''Sumitomo ruber lastik fabrikasının açılışını gerçekleştirdik. Türksat 4B uydumuz Kazakistan'dan uzaya fırlatıldı. 107 kilometrelik su boru hattını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temini Projesi'nin açılışını yaptık. Buna Türkiye'nin medyası, sosyal medyası kulak tıkadı. Temmuz ayında 3,4 milyar dolarlık uluslararası rakam ile rekor kırdık. Enflasyon ve işsizlik yüzde 4'ün altında.Büyüme rakamlarımız 2015'in ilk çeyreğindeki 2,3 ve 3,8 oranları ile beklentinin üzerinde gerçekleşmeye devam ediyor. ''

VATANSEVERİM DİYEMEZSİNİZ...

''Projelerimiz için malum bazı çevreler gözardı etmenin gayretindeler. Bilesiniz ki ben vatanseverim diyemezsiniz. Vatanseverlik bu günlerde ortaya çıkar.'' diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, ''3. Havalimanı ile ilgili 4.6 milyar avroluk kredi anlaşmasına imza attık ama ne dediler dışarıdan destek bulamadılar içerideki bankalardan kredi alıyorlar. Burada yabancı bankalar da vardı...'' dedi.

ERDOĞAN'I HEYECANLANDIRAN ŞART!

Konuşmasının sonunda ''Beni bugün bir başka heyecanlandıran bir gelişme var'' diyen Erdoğan, ''İşte az önce de ifade edildi. Akıllı evler, akıllı şehirler, enerjiden eğitime kadar tüm sektörlerde devrim niteliği taşıyan akıllı sistemler hepimize yeni ufuklar açacaktır. Beni bunlar kadar heyecanlandıran diğer önemli hususta özellikle işletmecilere4,5G şebekeleri inşa ederken yerli ürün kullanma ve ürün alma zorunluluğu getirilmiş olmasıdır. Bu kapsamda 4,5G teknolojisi tabanlı baz istasyonları bakanlığımız ve aselsan arasında imzalanan sözleşmeyle tamamen ülkemizde geliştirilecektir. Böylece ülkemiz daha sonraki süreçlere uygun ürün geliştirme ve ihraç etme altyapısına kavuşmuş olacaktır. Ulak projesinin ülkemize 5 milyar dolar katkı sağlaması bekleniyor. .'' diye açıkladı.