Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:
Daha önce kesin ihraç için MDK'na ismi geçenlerin sevk edildiğini iletmiştim. Aradan geçen sürede bu talep değerlendirildi. Yaşar Yakış da dahil 4 kişi Ak Parti'den ihraç edildi.
AK Parti ilkeleri ile siyaset arasındaki önemin altını çizmek isterim. Biz belli değerler üzerinde siyaset yapmak isteriz. Parti kurullarında ve tüzükte belirtilmiştir bu. Kimsenin bu ilkeler karşısında kendisini layüsel hissetmemesi gerekir.
BATI'NIN ÇİFTE STANDARDI VARDIR
Türkiye'yi istikrarsız bir ortama sürüklemek istiyorlar. Tüm terörist faaliyetlere karşı dimdik ayakta duracağız. Türkiye'nin acılarını paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Belçika'nın yanında bulunduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Terör eylemlerini gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyoruz. DAEş konusunda gösterilen hassasiyetin Batı'daki bazı dostlarımız tarafından PKK konusunda gösterilmemesi açıkça çifte standarttır. PKK'yı görmezden gelmek terör örgütleri beraber çalışır ve topyekun olarak terör güçlenir.
Biz tüm terör örgütlerine aynı yaklaşıyoruz. Kuşkusuz isterdik ki İstanbul ve Ankara saldırılarına da tüm dünya Brüksel saldırısına gösterdiği hassasiyeti gösterseydi. PKK ve PYD konusunda da çifte standardı vardır.
PKK yönetiminin hesaplarının bir parçası olarak bu teröristler bir hiç uğruna yok olacaklardır.
DAEŞ'E GİDERKEN YAKALAYIP İHRAÇ ETTİK
Saldırganı Belçika'ya bildirdik. Onlar terör eylemlerine bulaştığına dair kanıt bulunmadığını açıkladı. Biz DAEŞ'e giderken yakalamışız, Suriye'ye geçmesine müsaade etmemişiz. İki tarafı da uyarmışız. Birincisi bu şunu gösteriyor, Türkiye DAEŞ'i destekliyor iddiaları bir kere daha boşa çıktı. Suriye'ye geçmesine de müsaade etmiyoruz. Bunun ihtimaliyle bile Türkiye böyle mücadele etmiştir. Burada Türkiye DAEŞ mensuplarını himaye ediyormuş diyenler özellikle HDP utanmalıdır.